Nagymértékű béremelést kapott a BKV-vezér - ITT vannak a számok

Nagymértékű béremelést kapott a BKV-vezér - ITT vannak a számok

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) vezérigazgatójának fizetése 2,6 millió forintra, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) vezetőjének pedig 2,2 millió forintra emelnék a havi bérét. Az előterjesztést Karácsony Gergely főpolgármester már jóvá is hagyta.
Kiss Ambrus az Indexnek mesélt arról, hogy miért és pontosan milyen mértékben emelkedett a két vezető fizetése.

"Olyan javadalmazási szabályokat alkottunk, amelyek fizetési plafonokat jeleznek. A jövedelmek mértékét próbáltuk az állami cégekhez igazítani, a BKV esetében a MÁV-Start a referenciapont, a korábbi szabály szerint a MÁV-Start vezérének a fizetésének maximum 80 százalékáig terjedhet a BKV vezérigazgatójának javadalmazása. Két dologra hívnám fel a figyelmet. Egyrészt időközben a MÁV vezetőjét kinevezték a Volánbusz első emberévé is, ezért a MÁV-startos fizetését nem módosították. A másik pedig, hogy a többéves bérmegállapodásunk miatt 13,5 százalékos bérfejlesztés történt az egész Budapest-családban. Ahhoz, hogy a 13,5 százalékos emelést a BKV vezetőjének is megadhassuk, a 80 százalékos javadalmazási szabályt kellett emelnünk 90 százalékra" - fejtette ki a főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy a teljes dolgozói körre nézve átlagosan 13,5 százalékos béremelés történt a BKV-nál. Elmondta, hogy a BKV-vezért fizetése 2,3 millió forintról nőtt 2,6 millióra.
"A BGYH-t érintő módosítás nem a bérezésre, hanem a cafeteriaszabályokra vonatkozik. Az eddig általános szabályok szerint a cafeteria esetében a minimálbér háromszorosa volt adható, a módosítással ezt az ötszörösére növeltük. Annak érdekében módosítottuk a javadalmazási szabályokat, hogy ugyanazt a cafeteriaszintet kaphassa meg a BGYH vezérigazgatója, mint az összes többi munkavállaló" - jelentette ki Kiss Ambrus, aki szerint a BGYH vezetőjének bére 1,95 millió forintról emelkedett 2,2 millióra.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap