RENDKÍVÜLI! Lemondott Balog Zoltán - ÍME a részletek:

RENDKÍVÜLI! Lemondott Balog Zoltán - ÍME a részletek:

Balog Zoltánt is utolérte a végzete: a mai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről – írták a Magyar Református Egyház honlapján.
A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő Zsinat döntésével válik hatályossá. A soron következő zsinati ülésig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi alelnöke ügyvezetőként látja el az elnöki teendőket.

"Súlyos politikai hibát vétettem, de kegyelmi ügyben. Kegyelmet kértem. Kegyelmet akartam valakinek. És ha ezért most el kell mennem, nehogy azt higgyétek, hogy az megoldás lesz" - mondta a Zsinaton, majd arról beszélt, hogy ezután is harc lesz az egyház körül, csakúgy, mint az elmúlt sokszáz évben, de ezt a harcot "lelki fegyverekkel kell vívni és nem közéleti és nem politikai és nem médiafegyverekkel".
A múlt héten robbant a bomba, miszerint köztársasági elnöki kegyelemben részesült egy bicskei nevelőotthonban dolgozó tanár, aki pedofil kollégáját próbálta menteni. A botrány elsöpörte Novák Katalint és Varga Juditot: a köztársasági elnök és a korábbi igazságügyi miniszter is lemondott posztjáról. Kiderült, hogy tanácsadóként Balog Zoltán is a kegyelem megadása mellett tette le a voksát, s noha attól a pillanattól kezdve folyamatosan őt is lemondásra szólították fel, sokáig ellenállt. Egészen ma délutánig, amikoris lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap