Változás! Kiadta a Magyar Posta a közleményt! A februári nyugdíjról van szó - Rengeteg magyar nyugdíjast érint

Változás! Kiadta a Magyar Posta a közleményt! A februári nyugdíjról van szó - Rengeteg magyar nyugdíjast érint

Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla nyugdíjellátást – közölte hétfőn az állami cég.

Emlékeztettek rá, hogy februárban a nyugdíj mellett érkezik a 13. havi nyugdíj is. Erre való tekintettel bejelentették, hogy a dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénz kifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban,
február 12-én kezdik meg a posta a kézbesítést.
– idézi a vg.hu.

Ez már csak azért is lényeges információ, mert a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások megközelítőleg 40 százaléka még ma is készpénzben, postai kézbesítéssel történik. Ez összességében közel 850 ezer embert érint.
Fontos tudni, hogy a két ellátás összege egyazon utalványon érkezik. Ezen a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. Az állami egyetemes postai szolgáltató arra is felhívta a figyelmet, hogy a postai kézbesítés ütemezetten, a szokásos sorrendben valósul meg és a hónap végéig tart. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ügyfelek felkeresése – a kifizetés korábbi kezdése miatt – korábban, de legkésőbb a nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik meg.

Azokra, akik átutalással kapják a nyugdíjat, már más, konkrétabb időpont vonatkozik. “Ők ugyanis február 12-én kapják meg a február havi és a 13. havi nyugdíjat is” – zárta közleményét a Magyar Posta.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap