Borzalmas tragédia a nyugdíjas otthonban - Tűz ütött ki, többen meghaltak, rengeteg a sérült...Mutatjuk a drámai részleteket:

Borzalmas tragédia a nyugdíjas otthonban - Tűz ütött ki, többen meghaltak, rengeteg a sérült...Mutatjuk a drámai részleteket:

A 13 ezer lakosú településen működő nyugdíjas otthonban egyelőre ismeretlen okok miatt keletkezett a tűz. A halálos áldozatok mellett sokan megsérültek. Az első hírek szerint a tűzoltók hajnali 5 óra körül érkeztek meg a helyszínre. A tűzoltóság szóvivője a Bildnek azt nyilatkozta, hogy a helyzet súlyos, és a kollégáinak ablakokat kellett betörniük, hogy mentsék az embereket.
A kétszintes épület egyes részeihez azonban így sem tudtak hozzáférni, mert annyira gyorsan terjedtek a lángok. Rengeteg lakót kórházba kellett szállítani, s súlyosan megsérült egy rendőr és egy tűzoltó is. 15 ember könnyű sérüléseket szenvedett. 46 lakót evakuáltak.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy lakószobában kezdődött a tűz. A wdr.de azt írja, jelenleg összesen 46 embert ápolnak, illetve 32 szoba lakhatatlanná vált.


„Ez egy rendkívül drámai helyzet, amely senkit sem hagy érintetlenül, még minket, a segélyszolgálatokat sem. Mindenki sokkos állapotban van”

– mondta Michael Hendricks, a Bedburg-Hau-i tűzoltóság szóvivője a Rheinische Postnak.

A klevei rendőrség nyomoz, hogy mi okozhatta a tüzet. A lángokat mostanra sikerült megfékezni.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap