ÉRKEZIK az ÍTÉLETIDŐ! Mutatjuk ahogy épp betör a hidegfront az országba - ERRE kell felkészülnie annak, aki itt él

ÉRKEZIK az ÍTÉLETIDŐ! Mutatjuk ahogy épp betör a hidegfront az országba - ERRE kell felkészülnie annak, aki itt él

SZOMBAT - MARKÁNS HIDEGFRONT

Ma délután, késő délután északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amely fokozatosan délkelet, kelet felé halad. A fronthoz kapcsolódóan az északnyugatira forduló szelet főként a Dunántúlon és a Duna vonalában (majd a késő esti, éjféli órákban a Bodrogköz környezetében is) nagyobb területen kísérhetik átmeneti viharos széllökések (ált. 70-85 km/h, de elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint a Balaton környezetében lokálisan 85 km/h-t meghaladó átmeneti szélroham sem kizárt). A légmozgás a nagy sebességgel mozgó hidegfront mögött késő estétől a legtöbb helyen várhatóan gyorsan veszít erejéből. A front mentén, szintén a késő délutáni, esti órákban a záporok mellett zivatarok is előfordulhatnak, erre az ország északnyugati felén van számottevő esély.

Az Időkép szombaton reggel osztott meg egy videót, melyben jól látni, hogy a front északnyugat felől érkezik, majd az egész országon átvonul.

VASÁRNAP

A déli óráktól nagyobb eséllyel a Dunántúl északnyugati felén, valamint a Nyírségben, illetve Borsodban fordulhat elő dörgés, villámlás. A záporokat, zivatarokat átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökések, valamint jégdara is kísérheti.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap