Itt a teljes, sokkoló interjú: Varga Judit kipakolt Magyar Péter rémálomba illő tetteiről

Itt a teljes, sokkoló interjú: Varga Judit kipakolt Magyar Péter rémálomba illő tetteiről

A volt igazságügyi miniszter szerda este hosszú interjúban reagált az elmúlt hetek eseményeire. Beszélt egyebek mellett arról, hogyan váltak el végül volt férjével, és arról is, egyáltalán miért szólal meg most.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szerda este a Frizbi TV adásában szólalt meg először személyesen Varga Judit azóta, hogy a Magyar-ügy kirobbant. Magyar Péter már az adás premierje előtt reagált, azt írta, „ami most történik az a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossági kísérlete, amiben semmi sem szent”.
Mindez azután történt, hogy Magyar nyilvánosságra hozta a feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit pedig súlyos bántalmazással vádolta meg volt férjét. Magyar Péter szerint volt felesége előre megírt hazugsággyűjteményt hozott nyilvánosságra, Varga Judit azonban erre újabb poszttal jelentkezett, és három alkalomról számol be, amikor állítása szerint Magyar megpróbálta „jobb belátásra bírni” a felvétellel.

„Maga a helyzet szörnyen megalázó számomra”

Mentőt hívott
Varga azt is állította, egyszer volt férjére mentőt hívott, mert csak azt látta, hogy fekszik, mellette egy levél nyugtatóval, akkor megijedt, mint mondta, nem tudta, mennyit vehetett be, viszont amint felhívta a mentőket, a férfi felkelt, és az autóval „elszökött otthonról”, neki pedig a mentősöknek kellett elmagyaráznia, hogy a páciens miért nincs a helyszínen.

Szerinte Magyar most bosszút áll

Szerinte az ő példája is mutatja, hogy egy bántalmazó kapcsolatban az áldozat sokszor nem megsemmisíteni, hanem megjavítani akarja a partnerét – annak ellenére, hogy például volt, hogy „durván kisírt arccal” ment dolgozni még az Európai Parlamentben, amikor senki nem látta, csak egy-egy kollégája, akik állítása szerint tudtak mindent.

Hangsúlyozta: büszke arra, amit a szakmájában elért, és úgy érzi, az emberek erre emlékeznek, viszont Magyar Péter most éppen ezt veszi el tőle, ez egy szörnyű károkozás, „és ezt ő pontosan tudja”. Felidézte, voltak ismerősei, ahol a hölgy tagok pontosan tudták, mi történik vele, de kimentek Magyar március 15-i rendezvényére.

Varga Judit úgy fogalmazott, Magyar Péter megvezeti az embereket, mert nem azért áll ott a pulpituson, amiért mondja, hanem azért, mert ő nem volt hajlandó engedni a zsarolásának, és most bosszút áll. Mint mondta, Magyar most elárulja azokat, akik „minden jóval, szeretettel, anyagi jósággal” ellátták.

Felidézte, hogy már egy éve élnek külön, de a gyerekein már most látja a változást, a nagy fia nem hajlandó visszamenni az apjához egy hétre sem, már látják, „mama egyébként kicsoda”, nem az, aki sír és „nem bírja elviselni a terrort”, hanem egy szeretetteljes ember.

Elmondta, hogy végre van ideje a „gyerekkori álmok” megélésére, beiratkozott egy asztalos tanfolyamra, ahol középfokú szakmai képesítést is fog kapni. Mint fogalmazott, meglátja, mire megy vele. Eközben a magánéletében boldog, de nagyon sajnálja, hogy a magyar társadalomnak a személyes drámájuknak a részévé kellett válnia.

Hangsúlyozta, bízik benne, hogy azzal, hogy elmondta a történetét, sokaknak tud reményt adni.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap