Újabb borzalmas részletek derültek ki Babicsek Bernát halálának ügyében - Még tudatánál volt, amikor...

Újabb borzalmas részletek derültek ki Babicsek Bernát halálának ügyében - Még tudatánál volt, amikor...

A tragikusan fiatalon elhunyt színész édesanyja megrázóan nyilatkozott fia halálának borzalmas részleteiről.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy Babicsek Bernát halálának ügyében újabb fordulat történt, hiszen – miután tavaly a rendőrség ismételten megszüntette a nyomozást – a megtört család jogi képviselőjük segítségével pótmagánvádas eljárást indított, így az ügyet mostantól a bíróság vizsgálja ki.
„A rendőrség megszüntette a nyomozást, ami teljesen megdöbbentő volt számunkra, hiszen a kirendelt szakértők számos foglalkozási szabályszegést állapítottak meg, amelyeknek egyértelműen közük van Bernát halálához. A legfontosabb, hogy egy tűzvédelemben jártas cég – amely ezzel hirdeti is magát – szakképzett járőrének meg kell tudnia különböztetni a szellőzőt és a kéményt, és alig három percnél többet kell tartózkodnia a helyszínen” – fogalmazott lapunknak Borbély Zoltán, a család jogi képviselője.

Most a színész édesanyja nyilatkozott megrázóan a fia haláláról.

Babicsek Bernát édesanyja, Márta hihetetlen fájdalommal él, amióta 2021 szilveszterén elveszítette a fiát, aki éppen főzni akart valamit, ám vélhetően elaludhatott az asztalnál. A konyhában ez idő alatt egy rövidzárlat tüzet okozott, a keletkező füst pedig megtöltötte a színész tüdejét. A 41 éves Bernát füstmérgezésben hunyt el, a vizsgálatok során pedig semmit sem találtak szervezetében, ami bódult állapotra utalt volna.
Meg vagyok róla győződve, hogy Bernátom ott feküdt, látta a villanyfényt, még tudatánál volt, mert tíz perc után még az lehetett, és minden erejét összeszedve jelezni akart, hogy én itt vagyok, de az már hörgés volt – mesélt zokogva a Fókusznak a színész édesanyja, Márta, aki úgy véli, elsősorban a biztonsági cég alkalmazottja a hibás, mert nem ment közelebb, nem próbált meg bejutni az ingatlanba.

„Láttam a biztonsági őr testkamerás felvételeit. Mindössze két és fél percet töltött a háznál. (…) Azóta tudom, mert több biztonsági céggel is beszéltem, hogy ennek nem így kellett volna történnie. Ellenőriznie kellett volna a házat, amit nem tett meg. Megvilágította, és ennyi történt, nyugtázta, hogy nem betörés történt” – mondta Márta.

Minél több részlet kiderül, annál több a kérdés. Az édesanya, miután látta a felvételt, úgy döntött, újrakezdi a pereskedést, és most már azt a biztonsági őrt perelik be, akiről úgy vélik, magára hagyta afiukat, miközben ő haldoklott a házában. Azt várják, hogy valaki feleljen a mulasztásért.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a Bernátot nem kapjuk vissza. Azzal is tisztában vagyok, hogy ha bármi történik, nem fogok jobban megnyugodni, nem fog kevésbé hiányozni a fiam, semmi nem történik, de ha ezentúl körültekintőbben járnak el a járőrök, ha csak egyetlen ember életét mentik meg, akkor már megérte" – jelentette ki az édesanya.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap