Brutális drágulás jön – Nem hiszel a szemednek, ennyi lesz a kenyér ára

Brutális drágulás jön – Nem hiszel a szemednek, ennyi lesz a kenyér ára

Az elmúlt négy évben drámai mértékben emelkedett a kenyér ára Magyarországon, és már az uniós átlagot is meghaladja

A béremelések és az egyéb költségemelkedések miatt több pékség tervez további áremeléseket – közölte az RTL Híradó.
Az árak emelkedését Nagy István agrárminiszter a Kormányinfón a háborúra és az Unió Oroszország elleni szankcióira vezette vissza, kijelentve, hogy mindenhol emelkedtek az árak.

Hangsúlyozta, hogy bár a drágulás Magyarországon drága volt, korábban nálunk volt a legolcsóbb az Európai Unióban. Az agrárminiszter szerint az emelkedett energiaárak is hozzájárulnak a dráguláshoz.
Azonban Raskó György agrárközgazdász szerint az állam is részesedik a kenyér árából. Egy kiló kenyér árából a búza körülbelül 50-60 forint, míg az adók 160-170 forintot tesznek ki. Kifejtette, hogy a kormány nem mondhat le az adóbevételekről, különösen akkor, amikor nagyobb költségvetési hiányra számítanak, mint tervezték.

Csizmadia Lajosné, a Csizmadia és Társai Kft. pékség ügyvezetője szerint további áremelkedésekre lehet szükségük a béremelések és az üzemanyagárak növekedése miatt. Bár eddig még nem emelték az árakat, az elkövetkező időben valószínűleg erre lesz szükségük.

A kenyér árának további emelkedése komoly kihívás elé állíthatja az embereket, különösen azokat, akiknek alacsonyabb a jövedelme.

A folyamatos áremelkedés miatt az élelmiszerköltségek növekedése a mindennapi megélhetést is nehezebbé teheti.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap