ÉRKEZIK! Szupercellák tarolják le az országot! Ez durva lesz - Csukj be mindent ha ITT élsz

ÉRKEZIK! Szupercellák tarolják le az országot! Ez durva lesz - Csukj be mindent ha ITT élsz

Az Európai Viharjelző Szolgálat az ország északi részére 2-es figyelmeztetést adott ki. A zivatarokat 90 km/órát meghaladó széllökések és jégeső kísérhetik.
Lassanként végeszakad az áprilisi nyárnak, a változást hozó hidegfront tőlünk északnyugatra már jócskán visszavetette a hőmérsékletet.
A front a délutáni órák második felében érkezik meg északi-északnyugati tájainkra, ahol záporok, zivatarok jelezhetik érkezését. Hevesebb viharok, így szupercellák kialakulására is van esély, amelyek elsősorban a határ közelében vonulhatnak majd nyugat-délnyugat felől kelet-északkelet felé.
90 km/órát meghaladó széllökések lehetnek

Az Estofex a várható viharok miatt az északi tájakra 2-es szintű figyelmeztetést adott ki. A zivatarok fő veszélyforrása a viharos erejű kifutószél lehet, akár 90 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Emellett intenzív csapadék, helyenként jégeső társulhat a viharokhoz. A Hungaromet Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére narancs-, kilenc további megyére az ország északi-északnyugati felében citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Borítókép: Fotoszabi

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap