Kiderült! ITT a rossz hír a nyugdíjasoknak - Ne várják, mert nem fog érkezni

Kiderült! ITT a rossz hír a nyugdíjasoknak - Ne várják, mert nem fog érkezni

A kormány 20,5 milliárd forintot tett félre idén a nyugdíjprémiumra. A pénzügyminiszter most tiszta vizet öntött a pohárba a Kormányinfón arról, hogy számíthatnak-e erre a pénzre a nyugdíjasok.
Varga Mihály kérdésre adott válaszából kiderül, hogy idén nem számíthatnak nyugdíjprémiumra a nyugdíjasok.

„Erre világos és egyértelmű szabályok vannak, ha 3,5 százalék fölött van a gazdaság növekedése, akkor kell nyugdíjprémiumot fizetnie a kormánynak. Amennyiben 2 és fél százalék lesz a gazdaság növekedése, akkor ez nyilván alatta van a 3,5 százaléknak.”

Varga Mihály hozzátette, hogy prémiumot csak az Orbán-kormányok fizettek ki a nyugdíjasoknak, baloldali kormányok sosem.

Az erre elkülönített 20,5 milliárd forintról azt mondta az őt kérdező újságírónak, hogy „ne aggódjon ezért a pénzért, van ennek a pénznek helye.”
Varga Mihály a sajtótájékoztatón azt mondta: a háborús helyzetben az Európai Unió a vártnál lassabban lábal ki a válságból, a német gazdaság hosszú ideje gyengélkedik, és az exportpiacok szintén gyengék; emiatt háborús helyzetre tervezett makrogazdasági pályával számolnak, amely szerint a gazdaság az idén visszatér a növekedési pályára, és 2,5 százalék körüli GDP-bővülés valósulhat meg. Hozzátette: várakozásaik szerint a növekedés idén az év második felében felgyorsul, ami segíti az államháztartás helyzetét is. A tárcavezető jövőre 4,1 százalékos GDP-növekedést nevezett megalapozottnak.

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette: a 2025-ös költségvetési törvényjavaslatot november 5-e után fogja benyújtani a kabinet a parlamentnek.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap