Meghalt Müller Sándor

Meghalt Müller Sándor

A korábbi válogatott labdarúgó 75 éves volt, halálhíréről a Vasas tájékoztatta a Sportált.

Müller Sándor 1948. szeptember 21-én született Budapesten. Első klubja a III. kerület volt, majd 1968-ban igazolta le a Vasas. A piros-kékek színeiben 318 mérkőzésen lépett pályára és 56 gólt szerzett. Egyik legemlékezetesebb találatát a Ferencváros ellen lőtte 1975. május 19-én, az Üllői úti stadion avatóján, amikor a Vasas 1–0-ra nyert.
Klubszinten a legnagyobb sikerét az 1976/77-es bajnokság megnyerésével érte el, a Vasas azóta is vár az új bajnoki címre. Bár már 1970-ben bemutatkozott a válogatottban, évekig nem számoltak vele, majd az 1982-es világbajnokság selejtezőin visszaszerezte helyét a csapatban, és ott volt Spanyolországban is. Ott Belgium ellen játszotta az utolsó meccsét címeres mezben.

Az egykori remek középpályás az elsők között szerződhetett legálisan külföldre az 1940-es évek vége óta: Fazekas Lászlóval együtt Antwerpenbe került, majd a Hercules Alicanténél folytatta, mielőtt visszatért a Vasashoz, ezt követően rövid ideig alacsonyabb osztályban is játszott Ausztriában.
Müller Sándor hosszú ideje egészségügyi problémákkal küzdött, volt szívműtéte, agyvérzése, valamint érszűkület miatt a lábujjait is levágták.

Az 1982-es vb-n szereplő magyar válogatottból Mészáros Ferenc, Tóth József és Törőcsik András sem él már.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap