Meghalt Nagy Sándor

Meghalt Nagy Sándor

Nyolcvanhárom évesen elhunyt Nagy Sándor olimpikon sportlövő, utánpótlásedző – adta hírül a MOB a Magyar Sportlövők Szövetségére hivatkozva. A sportember versenyzőként Münchenben és Montréalban is képviselte a magyar színeket, szakosztályvezetőként Szöul idejéről jegyez pontszerző helyezést.
Nagy Sándor 1940. május 15-én született Szolnokon. 1953-ban kezdett lőni a Szolnoki Dózsában, majd a MÖHOSZ-ba igazolt; a fővárosban az MHSZ és az UTE sportolója volt.

Több mint 30-szoros magyar bajnok, egyéniben Eb-6. és vb-7. A müncheni olimpián a kisöbű puska fekvő versenyszámban 48., összetettben 25., Montréalban összetettben 35.
Az UTE-ban 1980-tól szakedzőként, vezetőedzőként és más különböző beosztásokban meghatározó egyéniségévé vált a sportlövő-szakosztálynak. Tanítványai számos kiemelkedő eredményt értek el a hazai és nemzetközi versenyeken. „Több évtizedes pedagógiai és sportszakmai munkája példaértékű, elismerésre méltó” – írja honlapján az UTE.

1988-ban a szöuli olimpián a klub versenyzője, Ferencz Ágnes 5. helyezést jegyzett. Nevelőedzőként később hozzájárult Péni István, Dénes Eszter és Tóth Anna puskás sikereihez is.

A szövetség 2020-ban, 80. születésnapja alkalmából aranyjelvény kitüntetést adományozott neki.

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezte ki a családnak és a sportlövők közösségének.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap