PÁR PERCE KAPTUK A HÍRT – Azonnali készültséget rendeltek el Magyarországon

PÁR PERCE KAPTUK A HÍRT – Azonnali készültséget rendeltek el Magyarországon

A Védelmi Tanács ülése után hazánkban magasabb fokozatú terrorkészültséget rendelhettek el, ami komoly intézkedéseket vetít előre a biztonsági szférában.

A megerősített rendőri jelenlét várható a közterületeken, és emelkedik a védett személyek, stratégiai vállalatok, valamint a veszélyes üzemek biztonsági szintje is.
Ezt követően a zsidó felekezethez köthető intézmények is különös figyelmet kapnak a biztonság terén – tájékoztatott a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva a Pénzcentrum.

Az ATV beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap összehívta a Védelmi Tanácsot, hogy áttekintést nyújtson a konfliktus hazánkra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági hatásairól.

A kormányfő egyben utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják a magyar emberek biztonságát.

A terrorkészültség magasabb fokozatba emelését szakértők szerint az állampolgárok is érzékelni fogják. Nagyobb számban fognak fegyveres járőröket látni a közterületeken, és a védekezésbe bekapcsolódhat a Magyar Honvédség is.

A közelgő fesztiválszezon miatt szigorúbb biztonsági intézkedésekre lesz szükség a nagy tömegrendezvényeken, ugyanakkor azokat úgy kell végrehajtani, hogy ne korlátozzák jelentősen a résztvevők szabad mozgását.

Ez kihívást jelent a terrorelhárítók és a nemzetbiztonsági szakemberek számára.
Az intézkedés továbbá azt is jelenti, hogy megerősítik a külképviseleteket, nagykövetségeket, a hitélet, oktatás és szociális ellátás intézményeit, különösen a zsidó felekezet intézményeit, hogy azok a lehető legmagasabb szinten biztosítsák az ott dolgozók és az oda látogatók biztonságát.

Ezek az intézkedések mind a biztonság és a stabilitás fenntartását szolgálják, miközben az állampolgárok mindennapi életét a lehető legkevésbé korlátozzák.

A magyar hatóságok az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel kísérik az események alakulását, és minden szükséges lépést megtesznek a lakosság védelme érdekében.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap