Változik a rezsicsökkentés, átalánydíjasok figyelem!

Változik a rezsicsökkentés, átalánydíjasok figyelem!

Németh Szilárd a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint az egyenletes részarányos számlát fizető ügyfelek számlázásáról szóló kormányrendelet szerdán jelenik meg a Magyar Közlönyben és csütörtöktől lép életbe.

A budapesti sajtótájékoztatón Bozóky Anita, a Magyar Villamos Művek (MVM) kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az intézkedés bevezetését az indokolta, hogy a részszámlázással fizető, vagyis az átalánydíjas fogyasztók közül mintegy százezren szembesültek azzal, hogy a tavaszi-nyári számláikon a korábbiakat jelentősen meghaladó összegek szerepeltek.
Ezért az MVM azt javasolta, hogy váltsanak más számlázási módra, továbbá külön elbírálás nélkül ajánlották fel a részletfizetés lehetőségét. Most azonban sikerült megoldást találni a problémára, így áprilistól módosul a kedvezmény kiosztása azoknál, akik átalánydíjat fizetnek – írja az MTI.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy az augusztustól július végéig tartó úgynevezett rezsiévre járó, rezsivédett áron fizetett gázmennyiséget az év minden napjára egyenlő arányban osztják el a számlákon, így a részszámlák kiszámíthatóbbá válnak.
Hozzátette, hogy már a tavaszi elszámoló számlák esetében is így járnak el, így az ügyfeleknek csak azért a gázmennyiségért kell fizetniük, amit valóban el is használnak. Elmondása szerint ezzel a lépéssel a jövőben csaknem százezer háztartás kerülheti el a kiugróan magas részszámlákat.

Jobban jár, ha most elintézi ügyeit az MVM-nél

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap