Botrány a Puskásban! A tegnap esti koncert nem úgy sikerült, ahogy annak kellett volna, miután rengetegen...

Botrány a Puskásban! A tegnap esti koncert nem úgy sikerült, ahogy annak kellett volna, miután rengetegen...

A három estén át tartó stadionkoncert első napján Azahriah megmutatta, miért is jelenleg az egyik, ha nem a legnagyobb hazai könnyűzenei produkció.
Tegnap, azaz május 24-én lépett először színpadra – a jegyek korábbi, őrületes fogyása miatt három egymás utáni nap is fellép – Azahriah a Puskás Arénában, amivel történelmi tettet hajtott végre, hiszen ő az első magyar előadó, aki önálló koncertet adott itt. Ahogy azt sejteni lehetett, végül közel telt házas koncertet adott a fiatal énekes, hiszen 45-50 ezer ember gyűlhetett össze a nemzet legnagyobb stadionjában.

A helyszínen tartózkodó kollégáink szerint a közönség nem is lehetett volna ennél színesebb, hiszen az egészen fiataloktól, sőt gyerekektől kezdve a tiniken át fiatal felnőttek, ifjú szülők, de még közép- és idősebb korúak is szép számban tették tiszteletüket, és a 22 éves Baukó Attila egy 100 százalékban profi, és nemzetközi színvonalú műsorral ajándékozta meg a közönséget. A látványra igazán nem lehetett panasz, hiszen a színpadot nem csak a táncosok és a zenészek dobták fel, de a közönséget füstoszlopok, magasra törő lángcsóvák, konfettieső és időnként néhány robbanás is feltüzelte, miközben a kivetítőn további vizuális elemek emelték a hangulatot.
Bár munkatársaink a Puskás Aréna hangzására nem panaszkodtak, és csak egyikük érezte úgy a küzdőtéren, hogy azért lehetett volna egy picit hangosabb a műsor, néhány rajongó nem volt felhőtlenül boldog. Bár sokan azt írták például a Redditen, hogy ilyen látványt magyar előadótól még láttak, és a hangerőre, hangminőségre sem volt panaszuk, többen mégis arról számoltak be, hogy a hangosítás nem volt épp a legjobb.

– Sziasztok! Azokhoz szólna a kérdésem elsősorban, akiknek ülőjegye volt, hogy nektek milyen volt a hangosítás? Mi a 3. emeleten ültünk a színpaddal szemben és, ha nem tudtam volna a szöveget akkor nem értettem volna csak a zenét. Deshből, mint előzenekar konkrétan semmit nem értettem. A küzdőtéren milyen volt a hangosítás? – kérdezte a közösségi oldalon egy koncertező.

– Küzdőtéren se volt jobb, nekem olyan érzésem volt néha, mintha a mikrofon melle énekelne – jött a válasz.

– A küzdőtéren kifutó végétől kicsit jobbra nem szólt rosszul egyáltalán, még ha nem is tökéletesen. Koncert közepén kevésbé ismert új számoknál kicsit leült a hangulat, meg nyilván nem is volt olyan aktív a közönség, mint egy fesztiválon tele részeg fiatallal, de azért elment, produkció, látvány profi volt, egy Tartaroszt hiányoltam nagyon, de összességében nagy élmény volt, én élveztem nagyon – írja egy másik hozzászóló.

Az esetleges hangpanaszokra magyarázatot ad, hogy mivel egy óriási stadionról beszélünk, amit ráadásul sporteseményekre építettek, valószínűleg felfelé rosszabbul terjedt a hang. És ami egy futballmeccsen előny, azaz, hogy zúg a stadion, visszhangzik és felerősíti a szurkolók hangját, ami miatt még inkább katlanszerű hangulat alakul ki, az koncerteknél inkább hátrány. Viszont amikor az egész Puskás Aréna együtt énekelte Azahriah legismertebb dalait, az még így is hidegrázós élménynek bizonyult.

Ha esetleg ön is ott volt a koncerten, a cikkünk végi szavazásban kíváncsiak vagyunk a véleményére a hangosítás kérdésében.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap