Cápát videóztak a Balatonban? ITT a felvétel a félelmetes állatról - Kiderült hogy került oda

Cápát videóztak a Balatonban? ITT a felvétel a félelmetes állatról - Kiderült hogy került oda
A kép illusztráció

Cápára emlékeztető, óriási hátuszonyt láttak a Balatonban. A szakember szerint kizárt, hogy valóban ragadozóhalak lennének a magyar tengerben, a felvételeken látható állat egy óriási busa lehet.

A napokban egy érdekes balatoni videó terjedt az interneten, amelyen egy óriási hátuszony látható, amelyet sokan cápának véltek. A sonline.hu most egy szakértőt kérdezett meg az ügyben.
Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint a cápa nem él meg az édesvízben, azaz teljesen kizárt, hogy a cápáknak bármelyik fajtája megjelenjen a Balatonban.
@valterfishing Cápa a Balatonban 😳#balaton #horgászat #foryou #nekedbe #fyp ♬ son original - Speedup 💗💸


Ami a felvételen látszik, az valószínűleg egy hibrid busa fajta, amelyek 40-50 kilogrammosak és közel 30 évesek. Testhosszuk elérheti a 1,5 métert is, mivel ezek tájidegen halfajok, a Balatonban nem képesek szaporodni - a halászati szakemberek arra várnak, hogy öregedés útján kikopjanak a vízből.

Amikor a partközeli vízfelszínen látjuk ezeket az egyedeket, akkor vagy szervi bajuk van, vagy már annyira öregek, hogy éppen elhullás előtti állapotban vannak. Ilyenkor jönnek fel a víz felszínére és látszik ki a hátuszonyuk, amely jóval kisebb, mint egy cápa uszonya
- mondta a szakember.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap