Ebben a pillanatban érkezett a szomorú hír: gyászol a világ, elhunyt a színésznő

Ebben a pillanatban érkezett a szomorú hír: gyászol a világ, elhunyt a színésznő

Nemrég közölték, hogy elhunyt.

Ügynöke jelentette be a szomorú hírt, hogy 77 éves korában elhunyt Susan Backlinie, akit Steven Spielberg Cápa című filmjében ismerhetett meg a közönség.
A színésznő a filmben a címszereplő szörny legelső áldozatát, egy szőke lányt alakított, aki késő este indul el úszni, majd nem sokkal később a cápa támadása során életét veszti. Hivatásos búvár és elismert úszó volt, amikor megkapta a szerepet, állatidomárként és kaszkadőrként is dolgozott.

Nem akartam, hogy egy színész csinálja meg a jelenetet. Egy kaszkadőrt szerettem volna, mert olyan valakire volt szükségem, aki nagyszerűen boldogul a vízben, ismeri a vízi balettet, és tudja, hogyan kell elviselni mindazt, amit elképzeltem: egy sor heves rázkódást. Ezért aztán kaszkadőröket kerestem, így találtam meg őt, Susan pedig megfelelt a kihívásnak
- mondta a 2023-as Spielberg: The First Ten Years című könyvben Steven Spielberg azt, miért éppen Susanre esett a választása.

Halála előtt egy lakóhajón élt Venturában a férjével. A szomorú hírt a színésznő ügynöke, Matthew Templeton erősítette meg, aki elmondta, Susan az otthonában, a kaliforniai Venturában halt meg szombaton.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap