Felfoghatatlan ami történt, rendkívüli műsorváltozást jelentett be azonnal a közmédia szerdára

Felfoghatatlan ami történt, rendkívüli műsorváltozást jelentett be azonnal a közmédia szerdára

Havasi Jánost a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) saját halottjaként gyászolja. A Herczeg Ferenc-díjas újságírótól, szerkesztőtől emlékműsorokkal, illetve a Lánykák, az idő eljárt című könyve alapján készült Örök tél című filmmel búcsúznak a közszolgálati csatornák.
Az M5 kulturális csatorna május 8-án 21 órakor tűzi műsorra a 2018-as Örök tél című történelmi drámát. A Havasi János Lánykák, az idő eljárt című könyve alapján készült film a Szovjetunióba deportált több százezer magyar állampolgárnak állít emléket. A csatorna Librettó című magazinjában május 9-én 18 órakor emlékeznek a magyar újságíró szakma meghatározó alakjára – olvasható az MTVA közleményében.

A Kossuth Rádióban május 8-án 18 órától a Határok nélkül című műsorban idézik fel Havasi János életét és munkásságát, valamint május 12-én a Vasárnapi újság című műsorban moldáviai utazásáról készült hangképes összeállítással búcsúznak tőle. A világ magyarsága a Duna World csatornán május 10-én 18:45-től a trianoni békediktátum történelmi előzményeit és máig ható következményeit összefoglaló, 2010-ben bemutatott Trianon öröksége című, Havasi János által rendezett dokumentumfilmmel emlékezhet a Herczeg Ferenc-díjas újságíróra.
Havasi János 1995-től a Duna TV-nél dolgozott, 1996-ig tudósítóként, majd 1997–1998 között a csatorna közönségszolgálati igazgatója volt. A Magyar Televízió Aranyfüst című magazinjának szerkesztőségvezetői feladatait 1999-től 2004-ig látta el, majd 2010-ig a regionális, kisebbségi és határon túli műsorok főszerkesztője volt. 2010-ben az MTVA közéleti főszerkesztőjévé nevezték ki. 2020-ban a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. rádiós médiaszolgáltatási igazgatója lett.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap