Gigavihar mossa el a májusi nyarat: kiadták a riasztást, ekkor ér ide a rettenet

Gigavihar mossa el a májusi nyarat: kiadták a riasztást, ekkor ér ide a rettenet

Vasárnap a napos időszakok mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Figyelmeztetést is adtak ki: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
Szombaton eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Helyenként - elsősorban északkeleten és a Dunántúl déli részén - alakulhatnak ki záporok. Az Alpokalján és keleten élénk lesz az északi-északkeleti szél. Délután 21-25 fokot mérhetünk - írja az Időkép.

Vasárnap a napos időszakok mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Hajnalban, reggel főként a Dunától keletre, délután pedig elsősorban a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. Többfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 6-14 fok várható. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.
Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat - írja a met.hu.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap