Ha azt hitted a lángos drága a Balatonon, akkor EZT figyeld - Kértem egy rántott csirkecombot, amikor megláttam az árát sokkot kaptam

Ha azt hitted a lángos drága a Balatonon, akkor EZT figyeld - Kértem egy rántott csirkecombot, amikor megláttam az árát sokkot kaptam

Nincs még az a kifejezett strandidő, mégis sok család tölti a magyar tenger partján a hétvégét, a balatoni büfék nagy része azonban még nem nyitott ki olvasóink tapasztalatai alapján. Persze akadnak kivételek, ahol már lehet enni-inni, onnan ismét kaptunk árakat. Persze hozzá kell tenni, feltehetően ezek még csak az előszezoni összegek, melyek a főszezonban feltehetően még csak tovább növekednek.
Habár a pünkösdi hosszú hétvége még nem ígér igazi strandidőt, egy balatoni kiruccanás sok család tervei közt szerepel, és biztosan egyre több büfé, étterem várja őket a part menti sétányokon, és lassan szállingóznak az árak is szerkesztőségünkhöz. A tavalyi extrém magas élelmiszerinfláció miatt 2023-ban elég masszív áremelést kellett végrehajtaniuk, várhatóan idén ez visszafogottabb lesz Az éttermek jövedelmezősége csökkent, az eddigi áremelések nagy átlagban nem tudták követni a költségnövekedést, amit a szektornak egyelőre el kell fogadnia, vagy az áremelésen túli módszerekkel kell növelnie az árbevételt nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak Flesch Tamás, A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke.

Durva lángosárakkal robban a szezon a Balatonon: 1000 a sima, 1900 a sajtos-tejfölös, 3600 a tonhalas
Kinyitottak a balatoni éttermek, büfék is, így megtudhattuk, milyen árakra kell készülnünk idén.
A múlt héthez hasonlóan, most is kaptunk egy olvasónktól friss árakat, aki szerint viszont Például Balatonföldváron egyelőre nagyon kevés vendéglátó egység nyitott ki. Nyilván ennek oka a munkaerőhiány is, valamint, hogy mindenki várja a főszezont.
A kerékpárút mellett nyitott egy mozgóárus a kikötőnél nem messze a parttól, lángost és palacsintát árul.


sima lángos: 1000 forint
tejfölös: 1200 forint
sajtos: 1300 forint
sajtos-tejfölös: 1500 forint
káposztával töltött: 1500 forint
sajtos-tejfölös-sonkás: 1900 forint
tejfölös-baconos-lilahagymás: 2000 forint

Ettek a kikötőben is a Marika büfében - ők főként a vitorlázó közönségre mennek rá a lokáció miatt, de a városban sétálók is sokan megfordulnak itt.

„Ez egy tálcás büfé, nincs felszolgálás, az ablaknál rendelsz és viszed magaddal a rendelést az asztalhoz. Itt hárman ettünk hekket, ketten körettel, egy pedig köret nélküli, mindegyikhez volt savanyúság. Ittunk egy üdítőt és 2 fröccsöt, ezért 18 ezer forintot fizettünk

Ahogy a képeken látszik itt a

hekk 800 forint/10dkg
keszeg 750/10 dkg
hasábburgonya 890 forint
csemegeuborka 790 forint
sima lángos 1350 forint
sajtos 1550 forint
sajtos-tejfölös: 1750
palacsinta: 400-500 forint/db
pizza : 2390-3990 forint
Csatolt egy „csendéletet” az asztalról. Itt kiemelte, hogy 1 db rántott csirkecomb 3490 Ft, amihez ha kérsz köretet, az +890 Ft, és +790, ha savanyúságot is kérsz. Ez összesen: 5170 Ft, ami büféár.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap