ÍTÉLETIDŐ csapott le az országra! Budapest elesett - EZEKBEN a vármegyékben a legrosszabbra kell készülni, hatalmas pusztítást okozhat a jég....

ÍTÉLETIDŐ csapott le az országra! Budapest elesett - EZEKBEN a vármegyékben a legrosszabbra kell készülni, hatalmas pusztítást okozhat a jég....
Délután a Dunántúl délnyugati területein egy-egy heves zivatarra is van esély (> 90 km/h széllökés, >= 2 cm-es jégátmérő, lokálisan > 30 mm csapadék felhőszakadásból). Késő délutántól, estétől délnyugat felől északkelet felé terjedően egyre többfelé, több hullámban várhatóak zivatarok, amelyekhez kapcsolódóan viharos (60-80 km/h) széllökés, néhol jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérővel), felhőszakadás-szerű intenzitású csapadék (~ 30 mm) társulhat. Felhőszakadásra (> 30 mm) elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Dél-Dunántúlon helyenként számíthatunk. Néhol heves zivatarra (> 90 km/h széllökés, 2 cm körüli vagy afeletti jégátmérő) is van esély főként a Dél-Dunántúlon és Bács-Kiskun megyében. Az éjféli órákat követően jelentősebb mértékben csökken a zivatarok száma.

Szombaton várhatóan hajnaltól, reggeltől délnyugat felől újabb záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Zivatarokra a délelőtti óráktól egyre nagyobb számban döntően az ország északkeleti felében számíthatunk az esti, éjféli órákig. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre (ezen belül kiemelten Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön), illetve északon, amelyekhez akár 2-3 cm feletti jégátmérő, 90 km/h feletti széllökés társulhat.

Friss!!!!

Felhőszakadás zúdult a főváros környékére és a Dunakanyarra is.

Csendes esővel indult a nap a Dunántúlon, kora délután azonban elkezdtek felpörögni az események, és beindultak az első zivatarok a Duna vonala mentén. A délről észak felé haladó cellák hamarosan a fővárost és a Dunakanyart is elérték, ahová szép kis felhőszakadást hoztak.

Videóért KATT IDE!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap