Jákob Zoli miatt állt a forgalom Budapesten - El sem hinnéd mi okozta a fennakadást...ÍME

Jákob Zoli miatt állt a forgalom Budapesten - El sem hinnéd mi okozta a fennakadást...ÍME

Hiába a 155 milliós luxusautó: ha nincs elég benzin a tankban, akkor a csodakocsi sem megy sehova. Ezt most Jákob Zoli is megtapasztalhatta, aki alatt kedden délután állt meg a járgány, Budapest külkerületén, jó nagy forgalmi dugót okozva.
Szokatlan látványosság zavarta meg a munkából fáradtan hazafelé autózókat a budapesti Balatoni úton, kedden délután: egy tűzpiros autócsoda állt félig kilógva az útra, mellette egy jólöltözött férfi telefonált. A kocsi eleve feltűnő, de így, hogy még a forgalmat is akadályozta, komoly látnivalót szolgáltatott az autósoknak. Pláne annak, aki felismerte, hogy ki állt a kocsi mellett... Jákob Zoli, milliárdos volt az.
Kifogyott a benzin Jákob Zoli autójából A bámészkodó autósok közül volt, aki nem állt meg segíteni, mások viszont azonnal kipattantak a kocsijukból és cselekedtek. Az elegáns autótulajdonos így nem maradt magára a bajban. Többek között egy fiatal nő, aki történetesen a lapunk olvasója, is félreállt és odasétált Jákob Zoltánhoz, akitől megkérdezte, hogy mi történt? A válaszra azonban nem lehetett felkészülve.

Mint kiderült, Zoli rosszul mérte fel a helyzetet: a kocsija jelzett, hogy kevés benne az üzemanyag, de a milliárdos úgy vélte, hogy még vagy hatvan kilométernyire elég lesz. Sajnos tévedett, a kocsi körülbelül 800 méterre a legközelebbi benzinkúttól egyszerűen megállt. Kifogyott a nafta. Jákob megköszönte az olvasónknak, hogy felajánlotta a segítségét, de nem élt a lehetőséggel, mert mint mondta, már megoldódni látszik a helyzet.

Amikor elindultam otthonról, hatvan kilométernyi üzemagyagot jelzett az autó. A Ferrariról tudni kell, hogy az üzemanyag fogyasztás sok mindentől függ, például a beállításoktól, városban megyek vagy autópályán...
– kezdte a megszólalását Jákob Zoltán, aki így folytatta:

Tíz percet autóztam, épp benzinkutat keresve, amikor egy emelkedőhöz értem ahol a dőlésszög miatt nem jutott elég üzemagyag a rendszerbe. Lefulladtam, alig tudtam félre állni. Szerencsére a mögöttem érkezők közül többen is felajánlották a segítséget, többek között egy teherautós, aki el is indult üzemanyagért. Aztán a következőnél kanna is volt, és benzin is, végül úgy alakult, hogy többektől is kaptam benzint. Arra gondoltam, hogy ha ott maradok még egy órácskát, akkor tele is lesz a tankom, benzinkút sem kell.
– mondta nevetve.

Szerettem volna meghálálni a segítséget, legalább annyival, hogy kifizetem a betöltött üzemanyagot, de ezt nem hagyták az emberek. Azt válaszolták, hogy én már annyi embernek segítettem, hogy ennyit megérdemlek. Megmondom őszintén, hogy ez nagyon jól esett.

– magyarázta a milliárdos, majd hozzá tette:

Egyébként levontam a tanulásgot, amit mindenkinek javaslok: soha ne indulj el majdnem üres tankkal, olyan autóval, amelyiknek az orrában van a motor és hátul a tank.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap