Most érkezett a hír a június havi nyugdíjakról – MINDEN idős érintett!

Most érkezett a hír a június havi nyugdíjakról – MINDEN idős érintett!

Most érkezett a hír a június havi nyugdíjakról – MINDEN idős érintett! Nyugdíjasok figyelem – Közleményt adott ki a nyugdíjfolyósító, hatalmas változás jön a nyugdíj utalásnál! A Magyar Államkincstár (MÁK) jelentős változásokat tervez bevezetni fizetési rendszerében, amelynek eredményeként a nyugdíjak és más kifizetések gyorsabban érkeznek majd meg a kedvezményezettek számlájára.
Bugár Csaba, a MÁK elnöke egy friss interjúban beszélt a tervezett reformokról és az elért eredményekről.

Az átutalások jelenleg az éjszakai (normál) rendszeren keresztül történnek, ám a kincstár tervei szerint ezeket hamarosan az Azonnali Fizetési Rendszerbe (AFR) irányítják át. Az AFR azonnal megjeleníti az összeget a kedvezményezett számláján, így a nyugdíjasok gyorsabban hozzájuthatnak jövedelmükhöz.
Az AFR-be való átállás része a MÁK által végzett folyamatos digitalizációnak. A kincstár már 2020-ban csatlakozott az AFR-hoz a pénzforgalmi számlák terén, és terveik szerint további kiegészítő szolgáltatásokat vezetnek be a rendszeren belül.

Jó hír is van:

Az újításoknak köszönhetően a csalási kísérletek száma jelentősen visszaesett a MÁK-nál. Bugár Csaba szerint az online platformok bevezetése óta a csalási kísérletek száma a felére, a sikeres csalásoké pedig a negyedére csökkentek. Az új biztonsági funkciók és az extra autentikáció kötelezővé tétele hatékonyan hozzájárult a csalások visszaszorításához.

A MÁK-nál az ügyfélkapus számlanyitás is egyre népszerűbbé válik, hiszen az ügyfelek hetven százaléka választja ezt az online lehetőséget. Ez az újítások és az online szolgáltatások iránti növekvő igény is jelzi, hogy a digitalizáció kulcsfontosságú a pénzügyi szektorban.

Az állomány nagyságáról és összetételéről Bugár Csaba elmondta, hogy az átlagos állomány nagysága 8,5 millió forint, de vannak olyan ügyfelek is, akik több milliárd forintot tartanak a kincstárban. Az állampapírok közül a prémium állampapírok teszik ki a legnagyobb részt az állományban.

A MÁK tervei között szerepel továbbá az állampapír-forgalmazási hálózat megújítása is, hogy még hatékonyabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket és még szélesebb körben elérhetővé tegyék az állampapírokat.

A Magyar Államkincstár által tervezett reformok és az elért eredmények azt mutatják, hogy a pénzügyi szektorban is egyre nagyobb hangsúlyt kap a digitalizáció és a biztonságos elektronikus tranzakciók lehetősége. A gyorsabb és biztonságosabb fizetési rendszerrel pedig az ügyfeleknek is könnyebbé válik az életük.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap