Most jelentették be! Udvaros Dorottyától kell búcsúznunk - Sajnos bekövetkezett az, amitől mindenki félt

Most jelentették be! Udvaros Dorottyától kell búcsúznunk - Sajnos bekövetkezett az, amitől mindenki félt

Mint korábban a Blikk megírta, megdöbbentő hír terjedt a színházi világban: Udvaros Dorottya 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat. A Blikk birtokába jutott információk szerint ráadásul mindez nem a színésznő döntése: a kollégái úgy tudják, a teátrum vezetése, pontosabban az igazgató, Vidnyánszky Attila nem hosszabbított szerződést a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznővel. Mostanra kiderült, lapunk értesülései helyesek voltak.
Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem
– mondta Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak adott interjújában.

A színésznő elárulta, miszerint a direktor legfőbb érve az volt, hogy a Nemzeti Színház komoly anyagi problémákkal küzd.

– A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat. Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de ha valóban ilyen rossz a helyzet, miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért...? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek – jelentette ki a színésznő.
A tavaly novemberben történt balesetről is beszélt, amikoris a Rómeó és Júlia előadása közben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lezuhant a díszletről, és maradandó sérülést szenvedett. Udvaros úgy fogalmazott:

– Benne volt a levegőben, hogy valami történni fog. Korábban már kis híján történt tragédia, egy öt méter magas díszletelem kezdett el dőlni, a tetején egy színésszel, akinek végül szerencsére nem esett baja, de az eset után elszerződött a színháztól. A Rómeó és Júlia próbáin a kollégák többször is jelezték, hogy veszélyes a díszlet, mégsem történt semmi.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap