Sokkolta az országot, miután a magyarok kedvenc véleményvezére törölte magát a közösségi oldalról - Villámcsapásként fog érni, de EZ áll a rejtélyes eltűnés hátterében

Sokkolta az országot, miután a magyarok kedvenc véleményvezére törölte magát a közösségi oldalról - Villámcsapásként fog érni, de EZ áll a rejtélyes eltűnés hátterében

Váratlanul törölte magát az Instagramról Whisperton. Az egyik legtöbb követővel rendelkező hazai influenszert úgy tűnik, az ág is húzza. Legutóbb ugyanis azzal került a lapokba, hogy öt másik véleményvezérrel együtt eljárást indított ellene a Gazdasági Versenyhivatal, most viszont úgy tűnik, hogy politikai szerepvállalása verhette ki a biztosítékot a rajongói táborában.

Ahogy arról korábban a Blikk is írt, súlyos véleményt közölt a népszerű influenszer áprilisban. Whisperton követőtábora a TikTokon már meghaladta az 1 millió főt, a YouTube felületén pedig több száz ezren követik.
Az Instagramon több mint 245 ezren követték, ám most aki rákeres, csak egy üres profilt talál a név alatt.

A fiatalok körében évek óta jól ismert a neve, de erősen megosztó személyiség. A tartalomgyártó a múlt hónapban 24 perces videót tett közzé, amiben részletesen kifejti véleményét 2okos akkori akciójáról, amikor KDS és Ice – hivatalos nevükön Kelemen Dávid és Tálas Máté élő adásban közvetítették, ahogy "emberrablás" áldozatai lettek, de pár nappal később bejelentették, hogy az egészet marketing fogásnak szánták megjelenő merch termékeik reklámozásaként.
- Te a magyar fiatalokra hatsz - hangsúlyozta erre reagáló videójában az influenszer, aki szerint "elrettentő kultikus imádat" a két streamer körüli felhajtás. A videó leírásában pedig úgy fogalmazott, hogy ami sok az sok. Aki ismeri tudja, hogy távol áll tőle a "felesleges médiadráma-generálás", de nem tud szó nélkül elmenni amellett, hogy a két húsz éves, akik milliókat keresnek havonta a vezető nézettségű élőadásaikkal gyűlöletet keltenek a felnövő generációban.

A hét elején még arról szóltak a hírek, hogy több magyar véleményvezérrel és több vállalattal szemben indított eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel nem jelezték egyértelműen a nyilvánosság előtt közzétett tartalmaikban, hogy azok valójában reklámok. A népszerű hazai influenszereket követő fogyasztók alapvető érdeke, hogy egyértelműen értesülhessenek az egyes tartalmak reklámjellegéről. A GVH pedig évek óta figyelmeztet ennek jelentőségére - írta meg az Index. A hivatal gyorselemzése szerint azonban a magyar influenszerek vagy egyáltalán nem vagy csak hiányosan jelzik a követőiknek, amikor éppen reklámoznak valamit. A hivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást ellenük, a hirdető cégekkel, valamint a közreműködő reklámügynökséggel szemben.

A mostani, rejtélyes eltűnése mögött azonban úgy tűnik, nem ez áll. A hozzászólások alapján arra lehet következtetni, hogy valamilyen kormányzatközeli rendezvényen vállalt szereplése miatt kaphatott túl sok negatív kommentet.

"Reggel még fent volt minden… vajon ez az influesemény miatt rázúduló utálat miatt lehet?" - kérdezi az egyik hozzászóló, míg egy másik azt írja, ő is letiltotta Whispertont mindenhonnan az politikai szerepvállalása után.

Mások szerint azonban a népszerű véleményvezér egész egyszerűen az eltűnésével próbálja felhívni magára a figyelmet.

"Ez már bevett dolog a celebeknél. Törölnek mindent pár hétre, eltűnnek, gerjesztik a feszültséget, majd egyszer csak minden visszaáll a régibe. Lehet, hogy csak valami nagy dobásra készül" - írja a követő.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap