Berobban a hidegfront, megállíthatatlanul közeleg a változás, már nincs sok hátra

Berobban a hidegfront, megállíthatatlanul közeleg a változás, már nincs sok hátra

Nagy változás előtt áll hazánk időjárása. Már nem sokáig kell kibírnunk a tikkasztó hőséget, ugyanis a legfrissebb időjárás-előrejelzések szerint pénteken fog tetőzni a kánikula, aztán szombaton jön a változás és a lehűlés, amikor már az ország több részén 30 fok alá esik a hőmérséklet. Viszont még a hétvége első napjára is ki van adva riasztás a meleg miatt, a déli országrészekben még szombaton is 27 fok feletti napi középhőmérsékletet mérhetünk.
Viszont csütörtökön érkezik egy gyenge hidegfront, amitől ne is várjunk sokat, csekély enyhülést hoz magával, de komoly változást nem, még csak egy kis felfrissülést jelentő eső sem fog esni.

A csütörtökre kiadott veszélyjelzés szerint a hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati, nyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül, a déli tájakon helyenként 27 fok környékén alakul.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szerda éjszaka derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között várható.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem valószínű. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, a Zemplén térségében egy-egy viharos körüli lökés is lehet a reggeli órákban. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap