Budapestnek vége! Drámai képek érkeztek

Budapestnek vége! Drámai képek érkeztek

A mai ítéletidő eredménye: kidőlt fák, megrepedt villanyoszlop, útzár

Derült égből csapott le a villámvihar Budapest északi részein. A harmadik kerület északi részén taroló villámvihar hatalmas pusztítást végzett, mindössze néhány perc leforgása alatt. A katasztrófavédelem jelenleg is a viharkárok eltakarításán dolgozik.

Péntek délután rettentő vihar csapott le Budapest északi kerületére. Békásmegyerről kaptunk fotókat és videót. Percek alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult le, néhol jég kíséretében. Az utcákon sok helyen megállt a víz.
A viharkárokkal kapcsolatban a Katasztrófavédelem munkatársai adtak ki közleményt: mint írják, a legtöbb bejelentés a III. kerületből érkezett, közel húsz helyről kértek segítséget 14 óra körül.

Az Emőd utcában egy építési területről dőlt ki egy nagy fa, amely forgalmi akadályt okoz, és egy villanyoszlop is megrepedt.
A Széchenyi utcában az úttestre dőlt egy fa, és leszakította a távközlési vezetéket.
A Szentendrei úton a Fésűs utca közelében egy leszakadt faág okoz útlezárást. A Mátyás király úton két fa dőlt a járdára.
Azonban nem csak a harmadik kerületben csapott le a vihar: a Katasztrófavédelem közleménye szerint, a IV. kerületi Perényi
Zsigmond utcában két fa egy trafóházra és egy közvilágítási oszlopra dőlt. A Nádor és a Batthyány utcában letört faág hullott az elektromos vezetékre. A Hárfa utcában két vastag faág dőlt a játszótérre. A XV. kerületben a Károlyi Sándor út és Géza fejedelem tér kereszteződésében egy trafóházra és az útra dőlt egy faág félpályás forgalmi akadályt okozva – tették hozzá.

A Blikk saját fotóin és videóján kívül, az Időképen jelentek meg felvételek a viharról.

Az oldalon található fotókon látszik, hogy legalább diónyi nagyságú jég tarolta le a kerületet. Ezen kívül több óbudai Facebook-csoportban osztottak meg fotókat a lakosok, amelyek a vihar után megmaradt borzasztó állapotokat mutatják. Az egyiken látszik, hogy egy piros színű Ford éppen rossz helyen állt, mert Csillaghegyen éppen a tetejére dőlt rá egy hatalmas faág a vihar következtében.

Fotó: Borbás Szilvia

Áll a víz az utcán Békásmegyeren / Fotó: Blikk





További felvételekért KATT IDE!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap