Eldobta az életét egy 15 éves székesfehérvái kislány...az édesanyja megmutatta a búcsúlevelét, és szem nem marad szárazon

Eldobta az életét egy 15 éves székesfehérvái kislány...az édesanyja megmutatta a búcsúlevelét, és szem nem marad szárazon

Szomorú hírről számolt be szerkesztőségünknek az Országos Mentőszolgálat.

Ahogy korábban említettük, délután Székesfehérváron, a Püspök kertvárosban egy mentőhelikopterre lettek figyelmesek az emberek. Azóta több olvasónk is érdeklődött, mi történhetett, de sajnos eddig mi sem tudtunk pontos információval szolgálni.

Bár az eset részletei továbbra sem ismertek – emiatt írtunk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak is – az OMSZ sajtóosztálya megrázó hírt közölt velünk.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Kaszap Réka, lapunknak küldött levelében elmondta: „A helyszínre mentőegységet és mentőhelikoptert is riasztottunk, egy fiatal lány életét az újraélesztési kísérletek ellenére sem sikerült megmenteni, a helyszínen elhunyt."
Egy héttel a tragédia után a fiatal lány édesanyja közösségi oldalán öntött tiszta vizet a pohárba, egy helyi csoportban írta le, hogy Vanessza nem bírta tovább, és öngyilkos lett, felakasztotta magát. Judit hosszú bejegyzésben fejtette ki, hogy a fiatal lánynak rengeteg barátja volt, akiket azóta sem tud elérni, hiszen lánya telefonját lefoglalta a rendőrség, de szeretné, ha mindenkihez eljutnának az utolsó papírra vetett gondolatai.
Ne féljenek azok a gyerekek, akik kitűnőek az iskolában, vagy mások, mert heti két könyvet kiolvasnak, még a szünetben is, mert nem drogozni vagy füvezni szeretnének. Neki céljai voltak, az iskola mellett is dolgozott. Nem bírta tovább az igazságtalanságot, és úgy érezte, nem ebbe a világba tartozik. Annyian írtok, hogy kíváncsiak vagytok a történtekre, felakasztotta magát, de már nem lehetett megmenteni

– írta a gyászoló édesanya, aki a fiatal búcsúlevelét is nyilvánosságra hozta, amiben a lány leírta, édesapja miatt hozta meg a végső döntést.

Vanessza utolsó levele a világnak:

Az egész életünk a várásról, az ígéretekről szól. Megbízunk emberekben, bizalmat adunk, hitegetnek.

Nekem a legnagyobb álmom volt, hogy elérjem, hogy olyan jó legyek, hogy végre apukám lehessen.

Azt mondják a remény hal meg utoljára, de nem, a mindennapi fájdalom hal meg utoljára…

Én vártam minden nap, de hitegetést kaptam. Nem a szívünk hal meg, mert eddig bírjuk, hanem a remény hal meg és a fájdalom marad.

Ez nem élet, én olvastam, kitűnő tanuló voltam, profi fodrász szerettem volna lenni, de ebbe a világba az ilyen embert kiközösítik, fájt.

Egy apának nem kellettem

– fogalmazott szívszorító üzenetében Vanessza.

A közösségi oldalakat és Judit bejegyzését azonnal ellepték a hozzászólások, rengetegen fejezték ki részvétüket a gyászoló családnak, de volt, aki azt írta, személyesen is ismerte a fiatal lányt.

„Nagyon szimpatikus kisugárzású kishölgy volt! Nem is értem, hogy történt ez? Hiszen a siker a remény és az ambíciói áradtak a lelkéből! Mint, ahogy ezen a képen is remekül megmutatkozik” – írta a kommentelő hozzátéve, jobban kellene figyelnünk egymásra és a jelekre, hiszen előfordulhat, hogy éppen egy-egy szóval mentünk meg egy életet.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap