Gyászba borult az ország! Meghalt Schubert Gusztáv

Gyászba borult az ország! Meghalt Schubert Gusztáv

Meghalt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője. A Balázs Béla-díjas magyar filmkritikus 69 éves volt és rövid betegség után hunyt el. A lap a közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt.

Orbán Viktor és a NATO-főtitkár közös bejelentése: megvan a megállapodás arról, hogy tud kimaradni Magyarország a háborúból!...

Fotók érkeztek a gyerekekkel teli busz kőszegi balesetéről, több sérült van
– Lapunk főszerkesztője a Filmvilág legrégebbi állandó munkatársa volt, aki több mint négy évtizeden át dolgozott a szerkesztőség tagjaként, előbb rovatvezető (1986), majd főszerkesztő-helyettes tisztségben (1998-2010). Balázs Béla- és Cs. Szabó László-díjas filmes szakíróként a lap létrejöttének legfontosabb közreműködőjét jelentette, legyen szó a tartalmi összetételről, az egységes színvonal biztosításáról, valamint a technikai és anyagi feltételek megteremtéséről – írták a posztban, majd így folytatták:
– Áldozatos és fáradhatatlan küzdelme a Filmvilág fennmaradásáért – különösen az elmúlt egy évtized hazai kulturális helyzetében – példaértékűnek, sőt bátran állítható, hogy páratlannak számít. Nem csupán főszerkesztői pozíciójában, de már jóval azelőtt is a Filmvilág meghatározó munkatársa, a motorja volt – és amennyiben rajtunk múlik, ezután is az marad.

A teljes bejegyzést itt tekintheti meg:Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap