Hatalmas tömeg a Hősök terén – fotókon Magyar Péter kampányzáró tüntetése

Hatalmas tömeg a Hősök terén – fotókon Magyar Péter kampányzáró tüntetése

Magyar Péter a „rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációját” ígérte szombat délutánra, a kampányzáró rendezvényén pedig a Hősök tere nagy része meg is telt. Bár a Tisza Párt EP-listavezetője szerint ők nem buszoztattak a tüntetésre, ahogy „Orbán Viktor egy héttel ezelőtt a Békemenetnek hazudott, uszító rendezvényén”.
Miközben a hőségben többen is rosszul lettek a tömegben, Nagy Ervin arról beszélt, hogy „a politika kifutófiúvá akarta tenni a kultúrát”, majd a Békemenet Vidnyánszky Attila-féle előadását kritizálta, Jordán Tamás pedig azt mondta, hatvan éve áll rendszeresen színpadra, de ekkora közönséget még nem látott. Rost Andrea is szokás szerint énekelt kettőt, egy kapuvári férfi pedig, aki egy héttel ezelőtt még a Békemeneten sétált, „No War” feliratú táblával érkezett.

Magyar Péter bő egy órát beszélt, de úgy, mintha legalább országgyűlési választás lenne vasárnap, nem pedig önkormányzati és EP-választás. Rendszerváltást és új szövetséget ígért. Magyar szerint a változás már elkezdődött, és a hatalom kétségbeesett, mert érzi, hogy a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba. Beszólt Orbán Viktornak, Tiborcz Istvánnak és Mészáros Lőrincnek is.
Fotó: Bődey János / Telex


Fotók: Huszti István / Telex


Fotó: Bődey János / Telex



Fotó: Huszti István / Telex

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap