Készülj! Érkezik az ítéletidő, mindjárt átlépi a határt! Jég, jég és mégtöbb jég - EZ vár arra aki az ország EZEN részén él

Készülj! Érkezik az ítéletidő, mindjárt átlépi a határt! Jég, jég és mégtöbb jég - EZ vár arra aki az ország EZEN részén él

Ma estig elsősorban délkeleten, kisebb területen délen, továbbá kisebb eséllyel kb. Duna vonalában, a középső területeken, illetve az Észak-Alföldön kísérheti villámtevékenység a záporokat. Dél-Alföldön a déli, délutáni órákban intenzívebb zivatar is előfordulhat viharos széllökés (~55-70 km/h), felhőszakadás (> 30 mm), jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) kíséretében. Az ismétlődő záporokból elsősorban Bács-Kiskun megyében lokálisan ~50 mm csapadékra is van esély.
Az előttünk álló éjszaka elsősorban délkeleten néhol zivatar is kialakulhat, intenzív záporokból lokálisan jelentősebb mennyiségű (15-30 mm) csapadék is hullhat ezeken a részeken.
Csütörtökön déltől, estig az ország keleti, északkeleti harmadában, illetve délen alakulhatnak ki helyenként zivatarok. A Tiszántúlon, Északi-középhegység térségében lokálisan jelentősebb mennyiségű (15-30 mm) csapadék hullhat, illetve egy-egy helyen felhőszakadás (> 30 mm) sem zárható ki késő estig.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap