Magyarország egyik legismertebb és legcsinosabb hölgye LÉVAI ANIKÓ!MEGMUTATTA ESKÜVŐI KÉPÉT LÉVAI ANIKÓ: ÍGY NÉZETT KI MENYASSZONYKÉNT ORBÁN VIKTOR OLDALÁN! 👇

Magyarország egyik legismertebb és legcsinosabb hölgye LÉVAI ANIKÓ!MEGMUTATTA ESKÜVŐI KÉPÉT LÉVAI ANIKÓ: ÍGY NÉZETT KI MENYASSZONYKÉNT ORBÁN VIKTOR OLDALÁN! 👇

A mondás szerint „Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő”. Ez különösen igaz Orbán Viktorra és feleségére, Lévai Anikóra, aki, noha kevéssé látható a nyilvánosság előtt, mégis ő a miniszterelnök legfőbb támasza. Lévai Anikó, aki jogászként végzett, ma már a nyilvános szereplésektől elzárkózik, és öt gyermek édesanyjaként, ötszörös nagymamaként több mint csupán „Orbán Viktor felesége”. Egy szerény, fekete zakóban és félhosszú frizurával szavazni érkező, szelíd mosolyú nő, aki első pillantásra akár a szomszédunk is lehetne. A környezete művelt és empatikus személyiségként ismeri, politikai ellenfelei is tisztelik, és kapcsolatai jók. Ritkán lép nyilvánosság elé, de politikai szerepvállalása nélkülözhetetlen eleme férje pályafutásának.
„Hogy ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben, éppoly nehéz, mint neked, de az is lehet, hogy nehezebb. Azért fogadhattam el a ti megtisztelő bizalmatokat, mert Tőle, a feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Ezért rögtön utánatok neki is köszönetet mondok” – mondta a kormányfő tavaly egy, az advent első vasárnapja alkalmából készült videóban.
Lévai Anikó 1963. augusztus 15-én született Szolnokon, a Tisza-parti városban töltötte gyermekkorát, tele tervekkel és ambíciókkal, hogy egyszer ügyvéd lesz. Az 1980-as évek elején ismerkedett meg Orbán Viktorral, amikor mindketten a Bibó István Szakkollégium tagjai voltak az ELTE jogi karán. 1986-ban házasodtak össze, és az esemény körülményeiről Lévai "A konyhaablakból" című szakácskönyvében számolt be. "Amilyen tartalmas volt a lakodalom, olyan kurtán-furcsán rövidre sikeredett előtte a szertartás. Viktor ugyanis – miután néhány héttel korábban hallotta egy másik esküvőn az anyakönyvvezetőt valami olyasmit mondani, hogy a család a szocialista társadalom alapsejtje – megkérte őt szépen, hogy szorítkozzon csupán a családjogi törvény vonatkozó rendelkezéseire. Mert ha a kötelező formaságokon túl véletlenül mást is hozzátenne, felállunk és eljövünk." Három évvel később született meg első gyermekük, Ráhel, és a házasságuk már több mint három évtizede tart.

A templomi esküvőt csak később tartották

Lévai 1990-ben a magyar országgyűlési választáson még a Fidesz országos listáján is szerepelt, később azonban egyfajta hátországszerepet vállalt férje karrierjében. Már az első pillanattól kezdve Orbán Viktor legfőbb támogatójának bizonyult, könyvében a Nagy Imre újratemetésén elhangzott szenvedélyes Orbán-beszédre is kitért.

„Június 16-án a temetést, s így Viktor beszédét is a Hősök terén, apósomék agárdi hétvégi házában, ahol akkoriban laktunk, egy recsegő Sokol rádión hallgattam végig. Amikor Viktor vonattal hazaérkezett, Ráhelt – első alkalommal – az anyósomra hagytam, és két etetés között a Ladájukba vágva magunkat felrobogtunk a Kisvigadóbeli esti fogadásra, amelyet Vitányi Ivánék intézete adott a szervezők, a résztvevők tiszteletére. Viktor úgy érezte, a nehezén már túl van: a legszigorúbb kritikusa, a felesége elismerő szavakkal illette. Így talán ő is arra számított, amiről én is meg voltam győződve, hogy mindenki gratulálni fog Viktornak a bátorságáért, a remek beszédért. Nem ez történt.”

Miközben Orbán Viktor politikai karrierje felfelé ívelt, Lévai Anikóra egyre több figyelem irányult. Az első Orbán-kormány alatt szervezték meg a határon túl élő magyarajkú egyházak püspökeinek Adventi Találkozóját, ami olyan hatással volt a vallásos asszonyra, hogy könyvében is említést tesz róla.

„Az első beszélgetésnek különös hangulata volt, hiszen olyan püspököket hívtunk meg, akiket a kommunizmus öröknek tűnő tele után a rendszerváltással beköszönő tavasz szabad döntéseinek friss szele emelt a börtönbüntetések és a rendőri megfigyelések évei utáni tisztségbe. A vacsora közben összeszámoltuk, összesen hány év börtönnel ülnek a hátuk mögött itt ezek a tiszteletet parancsoló vendégek, akik a Duna-deltától a szibériai munkatáborig szenvedtek hitükért.”

Lévai Anikó kezdettől fogva a miniszterelnök legfőbb támogatója. Politikusfeleségként számos ünnepi eseményen vett részt, és olyan hírességekkel is találkozott, mint Vitalij Klicsko. Bár kezdetben nem kedvelte a bokszot, Klicsko megváltoztatta véleményét egy találkozó során, ahol mesélt életéről és pályafutásáról. Lévai a 2000-es években több interjút is adott, ahol szívesen osztott meg családi történeteket. Négy gyermekük, Ráhel, Gáspár, Sára, Róza és Flóra mellett mindig őszintén beszélt a nagycsaládos élet kihívásairól és Orbán Viktorról, mint férjről és apáról. 2015-ben úgy nyilatkozott, hogy férjében megvan a bajtársiasság, bátorság és kitartás, de néha idegesítő is tud lenni.

Lévai Anikó a 2000-es években szívesen nyilatkozott családjáról a sajtónak

„Például ha valami nem érdekli, azt elengedi a füle mellett. Van úgy, hogy első dühömben agyon tudnám csapni.” Majd rögtön hozzá is tette: Orbán Viktor mindig tudja, mikor jön el ez a helyzet, ilyenkor visszavonul. Szintén a Story magazinnak árulta el, hogy férjének elsőként kell olvasnia a Nemzeti Sportot, volt rá példa, hogy ki is vasalta neki, hogy ropogós legyen.

Sokan találgatták, vajon a gyermeknevelés mellett mivel foglalkozik Lévai Anikó. Egy 2014-es Life.hu-n megjelenő beszélgetésben elárulta: elvégezte az Aranykalászos gazdatanfolyamot, így végre azt csinálhatja, amit igazán szeret.

„Van egy másfél futballpályányi veteményesem, ahol sok fajta különlegességet vetünk el, és ezeket a lányaimmal biomódszerekkel műveljük. Itt a család számára szükséges összes zöldséget megtermeljük, ha kell, kapálni is beállok. Felcsúton a kertünkben 20 gyümölcsfa áll, amelyek most fordulnak termőre. Ez lesz a negyedik gazdálkodó évünk, de azt mondják, hogy csak 7 év után lesz igazán gazda a gazda, mert ez idő alatt az időjárás viszontagságait, változásait is megtapasztalja.”

Orbán Viktor nem egyszer mondott köszönetet feleségének, hogy a legnehezebb időkben is kitart mellette

Bár Anikó asszonyt egyre kevesebbszer lehet lencsevégre kapni, egy pillanatra se gondoljuk azt, hogy nem vigyázza férje minden lépését. A Fidesz eredményváróján is részt vett a Bálnában, de a színpadra nem lépett fel Orbán Viktor mellé, amikor győzelmi beszédet mondott. Jelenleg a Magyar Konyha folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

A politikus feleségek öltözködése mióta világ a világ izgatja a választók fantáziáját. Az általunk megkérdezett stylistok szerint Oroszországban és az Egyesült Államokban egészen más a kultúra a politikusok ruházkodását illetően, mindkét országban elvárás ugyanis a nép felől, hogy minél exkluzívabban öltözzenek fel az elnökök, miniszterelnökök és feleségeik.


Lévai Anikó nem sokszor jelenik meg a miniszterelnök oldalán, de ha igen, akkor is visszafogott öltözéket választ /Fotó: MTI

Magyarországon a pártok „az egy vagyok közületek” elven működnek. Lévai Anikó öltözködése is ezt tükrözi, nem jelenik meg méregdrága cipőkben, nem hord milliós kiegészítőket magán.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap