Most kaptuk! Egyre több halottja van a tegnapi brutális balesetnek - Borzalmas részletek derültek ki...ÍME

Most kaptuk! Egyre több halottja van a tegnapi brutális balesetnek - Borzalmas részletek derültek ki...ÍME

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek. A konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket. Egyes hírek szerint 6-an, más források szerint már 7-en vesztették életüket a szerencsétlenségben.
A Blikk is megírta, hogy csütörtök délután a Prágából Budapestre tartó 279-es Eurocity-járat egy busszal ütközött Érsekújvár közelében. Az Arriva társaság busza az ütközéstől kettészakadt, az út szélére sodródott, majd felborult és kigyulladt. A vonat mozdonya szintén lángra kapott. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Az Eurocity-vonaton több mint százan utaztak.
A tegnapi hírek szerint a balesetben öten meghaltak, öten pedig megsérültek, ám az Új Szó már 6 halottat és legalább 5 sérültet jelentett a helyszínről, több embert pedig még keresnek. Mindegyik áldozat az autóbuszban utazott. A Paraméter és más szlovák újságok már 7 halottról írnak. A busz sofőrje és a mozdonyvezető túlélték a balesetet.

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket – közölte tegnap a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője. Paczolay Máté hangsúlyozta: a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

KÉPEKÉRT KATT IDE!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap