Robbant a hír! Leváltotta az ATV és távoznia kell EZZEL az indokkal

Robbant a hír! Leváltotta az ATV és távoznia kell EZZEL az indokkal

Hazafi Zsolt, az ATV Egyenes beszéd című műsorának eddigi főszerkesztője az atv.hu főszerkesztő-helyettese lett és távozott az Egyenes beszéd című műsor szerkesztőségének éléről. A Média1 információi szerint a változás még a hírhedt Magyar Péter-interjú előtt történt.
Szöllősi Györgyi neve mint megbízott főszerkesztő szerepelt az ATV Egyenes beszéd című műsorának stáblistájának élén – szúrta ki a Media1 egyik éles szemű olvasója. Az üzenet jelentős változásra utalt, hiszen az ATV egyik legismertebb közéleti műsorának hosszú ideje Hazafi Zsolt volt a főszerkesztője. A levél után a portál munkatársa azonnal visszanézte az Egyenes beszéd elmúlt napokban sugárzott adásaiból június 10-ig elérhető nyilvános archívumot és kiderítette, ezen adások végén már minden esetben Szöllősi Györgyi neve szerepelt mint megbízott főszerkesztő.
Fontos megjegyezni, hogy annak a június 10-i adásnak a végén is Szöllősi neve szerepelt mb. főszerkesztőként, amelyben Magyar Pétert szembesítette Rónai Egon a választások után egy piros dossziéval, benne a politikus ATV-s korábbi hat élő szereplésével és 18 meghívásának részleteivel, majd a politikus egy rövid vita után kivonult. Tehát Hazafi Zsoltot nem a dosszié-ügy miatt váltották le, hiszen ekkor már nem is ő vezette a szerkesztőséget.

A Media1 megkereste az ATV sajtóosztályát, hogy mikor történt a változás. A kapott válaszból kiderült, hogy a csere néhány héttel ezelőtt esett meg, a változás okaként pedig azt írták:

„Megerősítettük az atv.hu-t, még inkább politikai hírfokuszúvá tettük, így szükség lett még egy közéletben jártas szakemberre. Az Egyenes beszéd akkori főszerkesztője, Hazafi Zsolt átkerült a hírportálhoz. Az Egyenes beszéd megbízott főszerkesztője ekkor Szöllősi Györgyi lett, akivel a csatorna abban állapodott meg, hogy június végéig tölti be ezt a pozíciót. A végleges főszerkesztő személyéről a következő két hétben hozza meg a vezetőség a döntést.”

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap