Újabb nagy művészét vesztette el az ország, most közölték a halálhírét - Hatalmas tragédia

Újabb nagy művészét vesztette el az ország, most közölték a halálhírét - Hatalmas tragédia

Mély fájdalommal tudatta a drámai hírt a nagyváradi Szigligeti Színház, mely szerint életének 84. évében elhunyt Dobos Imre színművész.

Újabb legendás és népszerű színművésztől kellett búcsút venni, ezúttal a Szigligeti Színház oldala borult gyászba. A teátrum a közösségi platformján tudatta a szomorú hírt, miszerint 83 évesen elhunyt mindenki Cibi bácsija, Dobos Imre. A nyugdíjba vonult színművész már több mint három évtizede volt a társulat tagja, számos díjat és kitüntetést zsebelt be a nagyváradi pályafutása során, így még fájóbb a búcsú.
"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt társulatunk nyugalmazott színművésze, Dobos Imre. Marosvásárhelyi születésű művészünk 1966-ban diplomázott a Szentgyörgyi István Színművészeti Intézet színész szakán. 1988 óta volt a Szigligeti Társulat tagja, azt megelőzően a sepsiszentgyörgyi színházban játszott. Több mint három évtizedet felölelő nagyváradi pályafutása során sok egyéb közt volt Sörmester Vaclav Havel Audienciájában, Burgio Antoni Háy Gyula Mohácsában, Dr. Szekeres Márai Sándor A kaland című művében, Bönge Szabó Magda Az a szép fényes nap című drámájában, Kiss Ödön Molnár Ferenc A cukrásznéjában és Nicollo Matei Vișniec Bohóc kerestetik című művében" - olvasható a hivatalos Facebook-oldalukon.
"Alakításait többször ismerték el a Szigligeti Társulat Nívódíjával, emellett az EMKE Kovács György-díjával, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal Kiválósági díjával, Magyar Kultúráért Életműdíjjal és Varga Vilmos-díjjal is kitüntették. 2020-ban átvehette a Szigligeti Színház Életműdíját. A váradi közönség 2022-ben, Az öreg hölgy látogatásában láthatta utoljára. Mindenki Cibi bácsija színházunk pótolhatatlan, oszlopos tagja volt, akinek időskorban is lankadatlan fiatalos energiája, lelkesedése és szakmai odaadása mindannyiunk számára inspirációként szolgált. Emlékét örökre megőrizzük!" - zárták soraikat.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap