10 napot nyaraltunk a Balatonon, 2 gyermek és 2 felnőtt. Megeszi a kalapját, ha megtudja mennyit költöttünk összesen!

10 napot nyaraltunk a Balatonon, 2 gyermek és 2 felnőtt. Megeszi a kalapját, ha megtudja mennyit költöttünk összesen!

Balatoni Nyaralás: Simán egymillió lehet egy családnak a balatoni nyaralás A Balaton továbbra is az egyik legkedveltebb nyári úti cél, legyen szó akár hosszabb nyaralásról, akár egy hétvégi kiruccanásról. Az ATV Híradó utánajárt, mennyibe kerül egy 10 napos nyaralás egy négyfős családnak a Balatonnál.
Egy ebéd ára egy négyfős családnak 30 ezer forint alatt nem megúszható. Egy lángos ára 1500-1800 forint körül mozog. A vendéglátósok szerint a Balaton nem drágább, mint Horvátország.

Szerintük nem a Balaton drága, hanem minden nagyon drága, hisz magas az áfa, és jelentős a közteher.

A büfések is azt állítják minden évben csak egy keveset emelnek az árakon. Azt mondják: muszáj korrigálni az árakat, mert veszteségesen nem működhetnek, nekik is meg kell élniük valamiből.
Az ATV Híradó számítása szerint, ha az előbb említett család ebédelni és vacsorázni is étteremben szeretne, az nagyjából 60 ezer forintot jelent számukra naponta. Ha emellett egy lángos és palacsinta is elfogy a strandon az további napi 15 ezer forintot jelent itallal együtt.

Összeségében el lehet mondani, hogy egy négyfős családnak tíz nap nyaralás a Balatonnál - ha nem spórolnak a pihenésre szánt összegen - nagyjából az egymilliós összeget súrolja idén.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap