Eltűnt öt magyar kajakos a viharos időjárásban - ITT vannak a legfrissebb részletek

Eltűnt öt magyar kajakos a viharos időjárásban - ITT vannak a legfrissebb részletek
A kép illusztráció

Kedden este eltűnt öt magyar kajakos Horvátországban, Rab szigeténél a viharos időjárásban, de a partiőrség négyüket gyorsan megtalálta. Az ötödik eltűnt személy keresését szerdán is folytatták, és szerencsére hajnalban már az utolsó eltűnt személyre is sikeresen rábukkantak. A rendőrség figyelmezteti a turistákat, hogy figyeljék az időjárás-előrejelzéseket, és kedvezőtlen körülmények között ne induljanak tengerre.
A rijekai rendőrséghez kedden este érkezett bejelentést arról, hogy a viharos időjárásban Rab szigeténél eltűnt öt magyar állampolgár, akik kajakozni indultak. A partiőrség azonnal a keresésükre indult, és egy órán belül kettőjüket a tengerben, kettőjüket pedig Goli szigetén találták meg. Az ötödik magyar kajakost a nagy hullámok és a tengerámlatok azonban a nyílt tenger felé sodorták, az ő keresését egész éjjel folytatták a hatóságok.
Szerdán már arról számolt be a rendőrség az MTI-nek, hogy megtalálták az ötödik magyar állampolgárt is, aki a viharban tűnt el a tengeren Horvátországban. A kajakost szerdán hajnalban Goli szigeténél, a Rta Markonj öbölben találták meg sértetlenül.

Kedden este eltűnt öt magyar kajakos Horvátországban, Rab szigeténél a viharos időjárásban

A rendőrség figyelmezteti a turistákat

A rendőrség közölte, hogy a tengeri baleset szerencsére következmények nélkül ért véget az említett külföldi turisták számára, de a hasonló események elkerülése érdekében arra kérik a hajózókat és minden turistát, hogy figyeljék az időjárás-előrejelzéseket, hogy ne kerüljenek veszélyes helyzetbe a tengeren.

Hangsúlyozták, erős szél vagy egyéb kedvezőtlen időjárás esetén ne menjenek tengerre, mert a helyzet pillanatok alatt változhat, és súlyos, akár végzetes következményekkel is járhat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap