Fájó szívvel búcsúzunk! Meghalt Novák Ferenc

Fájó szívvel búcsúzunk! Meghalt Novák Ferenc

Szomorú hír jött. Elhunyt a Budapesti Honvéd vízilabda-szakosztályának korábbi vezetője, Novák Ferenc. A legenda 86 éves volt.

Meghalt Novák Ferenc
Novák Ferenc 1998-ban a Budapesti Honvéd és a Bp. Spartacus fúziójának köszönhetően érkezett a Dózsa György útra, és megkezdte egy sikercsapat építését. A Budapesti Honvéd közösségi oldalán kiemelik, hogy Novák Ferencet a törekvéseiben és küzdelmeiben az örök optimizmusa és a hite vezette, harcait szerényen, jósággal, emberséggel vívta, olyan természetességgel, amellyel minden kaput meg tudott nyitni – a medence parton, a sportpolitikában vagy éppen a szponzorok világában. Novák Ferenc sikeres kenus pályafutása során is hasonló elszántsággal és kitartással érte el a csúcsokat.

Novák Ferenc 1972-1998 között a Budapesti Spartacust vezette, majd a fúzió után egész 2014-ig volt a Budapesti Honvéd vízilabda-szakosztály élén. Halála napjáig szakosztályigazgató-helyettesként segítette a csapatot.

A legenda vezetése alatt teremtődött olyan háttér, aminek köszönhetően a Westel támogatásával Domino-BHSE néven sorozatban hat bajnoki címet, 2004-ben pedig Bajnokok Ligája és Szuperkupa-győzelmet szerzett a csapat.

Nyugodjék békében!

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap