Friss! 16 vármegyére adtak ki riasztást! Égszakadás jön! 2 cm-es jégdarabokra hívja fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat, amihez 70 km/órás szél társul!

Friss! 16 vármegyére adtak ki riasztást! Égszakadás jön! 2 cm-es jégdarabokra hívja fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat, amihez 70 km/órás szél társul!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.07.11. csütörtök éjfélig

Középhőmérséklet:

Az ország nagyobb részén 29 fok körül vagy felett, az északnyugati megyékben és az Északi-középhegységben 27 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.
Főként a déli óráktól kezdődően nagy területen ismét kedvezőek lehetnek a feltételek helyi, rövid életű zivatarok képződéséhez, legalacsonyabb valószínűséggel a délnyugati megyékben. A cellákat viharos széllökés (60-80 km/h, lokálisan egy-egy légzuhatagban ennél több is), kisebb szemű jég (1-2 cm) és intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan – nagyobb eséllyel a középső tájakon – ennél több is) kísérheti. Estére a zivatarok számossága határozottan csökkenhet, de északon, északkeleten, esetleg a nyugati határszélen még ekkor is előfordulhat dörgés-villámlás.

2024.07.11. 05:26 HungaroMet Nonprofit Zrt.


Nyugaton megélénkül az északias szél, máshol csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. Hajnalban 17-24 fok várható, délután pedig 31-40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Pénteken is forrón süt le ránk a nap, a nagy melegben azonban ismét megnövekszenek a gomolyfelhők. Frissítő záporok, zivatarok főként északon, északnyugaton fordulhatnak elő. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. Hajnalban 18-25, napközben 34-40 fokra számíthatunk.

Szombaton még tovább fokozódik a hőség. Az Alföldön többfelé 38-41 fokig emelkedik a hőmérséklet, és csak északnyugaton lehetnek 30-35 fok közötti maximumok. Záporok, zivatarok helyenként ismét kialakulhatnak. Nyugaton az északnyugati, keleten a délies szél lesz élénk, néhol erős.

Vasárnap egy hidegfront enyhíti kissé forróságot. Nyugaton már 28-32 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg délen, délkeleten még 36-39 fokos forróság várható. Helyenként záporok, zivatarok előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap