Jön a 40 fok, pokoli idővel indul a hét: 12 vármegyére adtak ki riasztást

Jön a 40 fok, pokoli idővel indul a hét: 12 vármegyére adtak ki riasztást

Továbbra sem lesz kegyes hozzánk az időjárás.

Folytatódik a már napok óta tartó hőség. És sajnos attól még messze vagyunk, hogy enyhüljön az idő. Sőt a következő időszakban még jobban rákapcsol az időjárás. Jöjjenek a részletek!

Alulról súrolja a 40 fokot a hőmérséklet Fotó: Pixabay
Hétfőn hajnalban ÉNy-on, estefelé a Tiszántúlon fordulhat elő frissítő csapadék. Ezt leszámítva igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Marad a kánikula, sőt, délen már forróság várható 35 fok feletti csúcsértékkel. Az ÉNy-i szél megélénkül – derül ki a Köpönyeg legfrissebb előrejelzéséből.

A 40 fokot közelíti a forróság!
Kedd

Szinte zavartalan napsütés várható, kizárt a csapadék. 36-37 fok körül alakul a hőmérséklet délután, tehát délen akár 38-39 fok is lehet. Az ÉK-i szél csak néha élénkülhet meg.

Szerda és csütörtök

Igazi nyaralóidőre van kilátás, sok napsütéssel, eső nélkül. Fokozódik a hőhullám, hiszen a legtöbb helyen már 35 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, a Dél-Alföldön esély van 40 fokos forróságra is!

Riasztás van érvényben!
A HungaroMet Nonprofit Zrt. 7 vármegyére narancssárga, 5 vármegyére pedig citromsárga figyelmeztetést adott ki a nagy meleg miatt. A napi középhőmérséklet 27 és 25 °C felett alakulhat ezeken a területeken. Mutatjuk térképen az érintett vármegyéket:


Továbbra is érvényben van a harmadfokú hőségriasztás!
Mint arról már beszámoltunk Müller Cecília, országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja a lakosság és az országban tartózkodók figyelmét, hogy a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, ezért fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, kerüljük a megerőltető fizikai munkát, és pihenjünk többet.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap