Katasztrofális pusztítást hagyott maga után a brutális jégverés - Sokkoló fotók

Katasztrofális pusztítást hagyott maga után a brutális jégverés - Sokkoló fotók

Hétfőn brutális jégeső sújtotta Horvátország egy részét, teljesen fehérbe borítva Kutina városát és hatalmas pusztítást okozva több településen. Bosnjaci községben jelentős károkról tanúskodnak a fotók és videók, a jégeső tetőket, házfalakat és ablakokat rongált meg. A helyieket szomorú látvány fogadta, sokan „háborús övezetként” írták le a látottakat.
Korábban már a Blikk is megírta, hogy hétfőn brutális jégeső vonult végig Horvátországban, melynek köszönhetően Kutina városa teljesen „kifehéredett”. A délnyugati határnál egy szupercella haladt át, így nyugati és déli szomszédainknál igen heves események tomboltak, a jelek szerint hatalmas pusztítást végezve a horvát településeken.

A MetFigyelő közösségi oldalán osztott meg néhány fotót arról, hogy Bosnjaci községben a jégeső tetőcserepeket, házfalakat és ablakokat, redőnyöket rongált meg igen látványosan.


Katasztrofális pusztítás a tegnapi jégeső után a horvátországi Bosnjaciból – fűzte hozzá a portál Facebookon megosztott bejegyzéséhez.

A látványt nemcsak a helyiek fogadták szomorúan. A bejegyzés alatt többen is megjegyezték, hogy az időjárás szörnyű pusztítást végzett – volt, aki „háborús övezetként” jellemezte látottakat –, és együttérzésüket fejezték ki a károsultaknak.

A fotók mellett egy videót is feltöltöttek a közösségi oldalra, melyen látható, hogyan is nézett ki a jégeső sújtotta terület a horvátországi Bosnjaci térségében.

Csendesednek a viharok
Magyarországon a HungaroMet előrejelzése szerint a következő napokban már napos idő várható, a legtöbb helyen csökken a felhőzet. A Dunától keletre továbbra is kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar, de kedd estétől már a keleti tájakon is csökken a felhőzet. A tájékoztatás szerint főként a Tiszántúlon maradhatnak erősen felhős részek is, másutt döntően kiderül az ég. A még meglévő csapadékgócok éjfélre mindenütt megszűnnek. Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti határ mentén kevesebbet süthet a nap.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap