Megérkezett! Szupercellák pusztítanak az ország számos pontján - Mutatjuk merre halad a rettenet

Megérkezett! Szupercellák pusztítanak az ország számos pontján - Mutatjuk merre halad a rettenet

Karakteres formával érkezett, átpörgött a térségen, majd szépen elgyengült.

Nyugati szomszédunktól szupercella pörgött be vasárnap kora este Szombathely térségébe, valamint a keleti országrészben is kipattant néhány frissítő zápor, zivatar. A zivatarok üllői pompás képet mutattak a naplementében, de kiadós csapadékot egyik sem hozott magával, az Észak-Dunántúlra belépő szupercella gyorsan legyengült és szétesett.
Addig viszont megfigyelhetőek voltak rajta a klasszikus jegyek - képekért Kattintson ide!

Ma az északnyugati, északi országrész kivételével a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Az Alföld déli és középső részein viszont 27 fok felett is alakulhat a 24 órás átlaghőmérséklet. Holnap az Alpokalja és az Északi-középhegység, valamint az attól északra eső területeket leszámítva 25 fok felett, továbbá nagyjából a Nagykanizsa-Budapest-Debrecen vonaltól délre 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet, délkeleten már megközelítheti a 29 fokot is.
Zivatar:

Ma a délután hátra lévő részében és este még elszórtan, nagyobb számossággal a Dunától keletre kell zivatarokra számítani. Zivatarokhoz viharos széllökés (~60-80 km/h), jégeső (~1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (~15-25 mm) társulhat, de egy-egy tartósabban fennálló intenzívebb cellából felhőszakadás (> 25 mm) is lehet. Késő estére várhatóan megszűnnek a zivatarok.

Holnap alapvetően nem valószínű zivatar, de elvétve nem lehet teljesen kizárni.

A mai viharok EZT hagyták maguk után! 
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap