Most érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG! Hatalmas név távozott közülünk!

Most érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG! Hatalmas név távozott közülünk! 

Elhunyt Fábián István, Életmű- és Nívódíjas Sportújságíró

Életút és Karrier
Fábián István, a magyar sportújságírás egyik meghatározó alakja, 1946-ban született. Bár vízműtechnikusi végzettséggel rendelkezett, hamar a sportújságírás felé fordult, ahol kiemelkedő pályafutást tudhatott magáénak. Karrierjét a Gyulai Hírlapnál kezdte, majd hosszú éveken át dolgozott a Békés Megyei Népújságnál és jogutódjánál, a Békés Megyei Hírlapnál. Innen 38 év után, 2007-ben vonult nyugdíjba.
Fábián nemcsak a nyomtatott sajtóban alkotott maradandót, hanem a rádiózás és televíziózás világában is. A Körkapcsolás békéscsabai hangjaként dolgozott a Magyar Rádióban, később az MTV-nél és a Szabad Európa Rádiónál, végül pedig a Magyar Katolikus Rádió munkatársaként tevékenykedett. A Nemzeti Sportot és jogelődjét 28 éven át tudósította, ezzel is hozzájárulva a magyar sportújságírás gazdagításához


Pályafutása során Fábián István számos elismerésben részesült. Megkapta a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll kitüntetését, a Magyar Rádió Nívódíját 2005-ben, valamint a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Életmű-díját 2009-ben. Ezen kívül számos olimpiáról tudósított, kezdve az 1980-as moszkvai olimpiától egészen az 1996-os atlantai játékokig​

Öröksége
Fábián István halála mélyen megrázta a sportújságírói közösséget és a sportkedvelő közönséget egyaránt. Munkássága és elhivatottsága maradandó nyomot hagyott a magyar sportújságírás történetében, és emlékét hosszú ideig őrizni fogják.

A sportújságíró halálával nemcsak egy kiváló szakembert veszítettünk el, hanem egy olyan embert is, aki szenvedélyesen szerette a sportot és a híradást, és mindent megtett azért, hogy az eseményeket a lehető legpontosabban és legérdekfeszítőbben közvetítse az olvasók és hallgatók számára.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap