Olimpikonra dőlt rá a fal Hévízen, azonnal meghalt - Valóban ő az áldozata a tragédiának

Olimpikonra dőlt rá a fal Hévízen, azonnal meghalt - Valóban ő az áldozata a tragédiának

Hétfőn délután ledőlt egy téglafal egy hévízi hotel felújítása közben, és maga alá temetett egy munkást, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Egy volt sportoló az áldozat.
Tragédia történt hétfőn Hévízen, amikor egy helyi hotel felújítása során rádőlt egy fal egy munkásra, aki a helyszínen az életét vesztette. Később derült ki, hogy áldozat az egykori olimpikon bokszoló, Petrovics János volt – írja a Sportal. Ezt az információt a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősítette.

Az 52 éves Petrovics János a bokszot 12 évesen kezdte el. Három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián is, ahol a 60 kg-osok között 17. lett. Még a 2000-es évek elején is bokszolt, majd egy ideig külföldön élt.
A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. A kormányhivatal emellett munkavédelmi hatósági eljárást indított. Az adott hotel a Danubius Hotels láncé, ők annyit közöltek, hogy szerződött partner részére szabályosan átadott munkaterületen történt a baleset.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap