13 éves kislányra támadt rá, hogy elvegye a kezében lévő pénzét, ám amikor ez nem sikerült fogott egy követ és... - Borzalom amit tett!

13 éves kislányra támadt rá, hogy elvegye a kezében lévő pénzét, ám amikor ez nem sikerült fogott egy követ és... - Borzalom amit tett!

A kép illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a 19 éves fiatalembert, aki múlt szombaton kirabolt egy 13 éves kislányt Tiszavasváriban.

A fiatalember délután egykor szúrta ki az utcán sétáló kislányt, akinek 1000 forint volt a kezében. A gyanúsítottnak drog és italvásárláshoz szüksége volt pénzre, ezért hátulról rátámadt a 13 éves kislányra, a csuklóját rángatta.

Mivel a lánytól nem tudta elvenni a pénzt, ezért a férfi felvett egy téglát a földről és fejbe vágta. Az ütés a gyermeknek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott.

A bíróság szerint, tekintettel az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára megalapozottan feltehető, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint annak is fennáll a veszélye, hogy a férfi a büntetőeljárásban résztvevő más személyt megfélemlítene. A gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap