Na EZT már NE!!! Néhány perce érkezett! Új koronavírus-variánsra bukkantak Magyarországon. Mutatjuk a részleteket:

Na EZT már NE!!! Néhány perce érkezett! Új koronavírus-variánsra bukkantak Magyarországon. Mutatjuk a részleteket:


Olyan vírusvariánsra bukkant a TritonLabs magyarországi laboratóriumában, ami tartalmazza az alfa (Nagy-Britanniában azonosított) és a delta (indiai variáns) vírusvariánsra jellemző egy-egy tüskefehérje-mutációt.

A laboratórium egy beszámolót tett közzé a honlapján, ami szerint a felfedezett variáns teljesen új, és már szerepel a WHO "Variant Under Monitoring" listáján potenciálisan veszélyes variánsokat tartják nyilván. A variánst először Thaiföldön azonosították, de Magyarországon jelentették először.

"Először azt hittem, hogy valamit elrontottam… A laborban rutinszerűen végezzük a vírus kimutatását, ám Benedek András kollégámmal mi azon is dolgozunk, hogy meg tudjuk határozni, melyik vírusvariáns az, amelyik a pozitív mintában jelen van. A felfedezésünkkor éppen azon dolgoztunk, hogy megfelelő új metodikánk legyen arra, hogy meg tudjuk határozni pontosan, hogy milyen variánssal van dolgunk. Ezért is volt az első gondolatom az, hogy valamit elrontottam, hiszen ilyen variánst (C.36.3) még nem írtak le Magyarországon. A kísérletet újra megismételtük. András tőlem teljesen függetlenül is elvégezte, és ugyanezt az eredményt kapta” – mondta az ATV híradójának Tátrai Kitti, a variáns egyik felfedezője.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap