Atya ég! Ítélet született Galambos Lajos ügyében! Letöltendő börtönbüntetést kapott a zenész! Ennyit kell rácsok mögött töltenie: - EZ vár most rá

Atya ég! Ítélet született Galambos Lajos ügyében! Letöltendő börtönbüntetést kapott a zenész! Ennyit kell rácsok mögött töltenie: - EZ vár most rá


Bűnösnek mondta a ki a bíróság Galambos Lajost az áramlopás ügyben, feleségét Boglárkát felmentették. Ítélet született a Budaörsi Járásbíróságon, úgy hogy a zenész és felesége nem jelent meg a tárgyaláson. Galambos Lajos felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli társtettesként lopás alól felmentette a bíróság - hangzott el az ítélet a bíróságon.

A zenészt az ügyvédje, Fröhlich Krisztián képviselte a tárgyalási napon, ami Szabó Orsolya ügyész viszontválaszával kezdődött, majd az ügyvédek reagálásával folytatódott. A harmadrendű vádlott is felszólalt az utolsó szó jogán, ezután közölte a bíró az ítéletet.

Az ügyészség az áramlopási ügy miatt az ilyen bűncselekményekben kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, ezen kívül Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte. Az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést kérték. A bíróság most döntött, biztosan figyelembe vették, hogy a vádlott állami díjjal kitüntetett művész büntetlen előéletű, három gyereke van és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik.

Az ügy ismert: Galambos Lajost és nyolc társát víz-gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette volt a vád. Ügyük - melynek lényege az, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt - 2015 óta húzódik. 2019-ben lényegében újrakezdődött a 30 milliós per egy bírócserével! A zenész korábban 125 napot töltött rács mögött a bűncselekmény miatt.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap