Ő az az újszülött csöppség, akit a hatvani kórház babamentő inkubátorában hagytak szülei! Az ápolók, EZT a nevet adták a drágának:

Ő az az újszülött csöppség, akit a hatvani kórház babamentő inkubátorában hagytak szülei! Az ápolók, EZT a nevet adták a drágának:


Újszülöttet hagytak a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában.

Egy 4 kilós, teljesen egészséges kisfiút találtak a készülékben vasárnap este. Az 56 cm-rel született gyermek az Esti Dániel nevet kapta – tudósított az RTL Híradója.

A hatvani kórházban 2013 óta működő inkubátor, s mivel eddig három kisfiú és egy kislány számára jelentett új esélyt egy boldog életre, így Dániel az ötödik csecsemő, akire itt találtak rá. Tavaly a Blikk is beszámolt arról a – Nyári Csaba névre keresztelt – kisfiúról, akit 2020 júliusában hagytak ugyanebben a kórházban.

A fővárosban 3, megyénként pedig 1 vagy 2 babamentő inkubátor üzemel. Ezek a megyeszékhely kórházaiban találhatóak, éjjel-nappal elérhetőek, és úgy szerelték fel őket, hogy az édesanyák kilétére ne derülhessen fény. Annak az anyának, aki inkubátorba teszi a gyermekét, hat hete van arra, hogy meggondolja magát.


2012-2020 között összesen 55 gyermeket hagytak babamentő inkubátorban országszerte.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!