2022. január 1-től 30 napra elveszik a jogosítványát annak az autósnak és biciklisnek, aki mobilt tart a kezében! Mutatjuk a részleteket:

2022. január 1-től 30 napra elveszik a jogosítványát annak az autósnak és biciklisnek, aki mobilt tart a kezében! Mutatjuk a részleteket:2022. január 1-től 30 napra elveszik a jogosítványát annak az autósnak és biciklisnek, aki mobilt tart a kezében!!!! 30 napra elveszik a jogosítványát annak, aki mobilt tart a kezébenRomániában meglépte a hatóság azt, amit talán itthon sem ártana.-írja a faktor.hu A szomszédban egy hónapra jogosítvány nélkül maradhat, aki vezetés közben mobilt tart a kezében- írja a transindex.ro.

Romániában 30 napra bevonhatják annak a gépkocsivezetőnek a jogosítványát, aki vezetés közben mobiltelefont, vagy bármilyen más, szöveg, fotó-, vagy videóanyag rögzítésére, vagy visszaadására alkalmas eszközt (például táblagépet) tart a kezében.

Egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvénymódosító javaslat, amit pénteken tettek közzé az ottani belügyminisztérium honlapján. A vétkes sofőrt emellett 9-20 büntetőpontnak megfelelő bírsággal is sújthatják.

Az előírás a kerékpárosokra is vonatkozik!


A módosítások 60 nappal az után lépnek érvénybe, hogy a jogszabály megjelent a Hivatalos Közlönyben. Ez alatt az időszak alatt a rendőrség tájékoztató kampányt szervez.-írja a faktor.hu

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS