A kismama 25 hetes terhesen rájön valami nincs rendben – Mikor az orvosok megvizsgálják a magzatot Ezzel szembesülnek:

A kismama 25 hetes terhesen rájön valami nincs rendben – Mikor az orvosok megvizsgálják a magzatot Ezzel szembesülnek:



Egy gyermek születése olyan esemény, amit a szülők soha életükben nem fognak elfelejteni-főleg akkor, amikor gyermeküket először tartják a kezükben. De néhány szülő esetében a szülés rossz emlékeket ébreszt fel bennük vagy veszélynek a forrása is volt.

Az Ukrajnában élő Elena Sedov számára a terhesség nagyon nehéz volt. Néhány héten keresztül azt érezte, valami nincs rendben, mert a magzat mozgása eltért a normálistól.

Aztán elment vizsgálatra, az eredmény pedig megdöbbentő volt. A vizsgálaton kimutatták, hogy a gyermek már fejjel lefelé helyezkedett el a méhben, annak ellenére, hogy az édesanya még csak a terhesség 25. hetében volt.
Elena hármas ikreket várt, kettő magzat nagyon magasan helyezkedett el a méhben s ők voltak azok, akik a harmadik babát lefelé nyomták. Elena érezte ezt, miközben nem is tudott erről.
Mikor az orvosok ezt megtudták, nyilvánvaló volt, hogy a terhesség második fel nehéz lesz.

Néhány héttel később, mikor Elena a terhesség hetedik hónapjában volt, megszületett a kicsi Likeriya. Mindössze 950 gramm volt a súlya, azonnal inkubátorba tették. Elenának arra is volt lehetősége, hogy magához ölelje a kislányt.

A két másik gyermek még a méhben maradhatott. Hármasikrek esetében általában néhány órán belül mindhárom gyermek megszületik, de itt nem ez történt.

Elenának bent kellett maradnia a kórházban, orvosi felügyeletre volt szüksége. A napokból hetek lettek, de a teste még mindig nem jelezte, hogy itt lenne a szülés ideje.

Soha nem láttak még olyan esetet, amikor a hármasikrek két tagja hetekkel később született meg. Több külföldi orvossal is felvették a kapcsolatot, hogy konzultáljanak.

38 nappal később Likeriya másfél kilogrammot hízott és egészségesnek nyilvánították. Elena nagyon aggódott a másik két kicsi miatt ezért az orvosok beindították a szülést.

Minden rendben ment és megszületett Stefania és Zlata s végül együtt lehetett a három testvér.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap